Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Business Controller?

Wat Verdient Een Business Controller
Dit zijn de meest gestelde vragen over business controllers –

Wat doet een business controller? Business controllers zijn financiële experts die het management of de directie van een bedrijf adviseren. Je checkt of de gemaakte plannen financieel haalbaar zijn, analyseert de geldstromen binnen het bedrijf, maakt financiële rapportages en stelt begrotingen op. Met jouw kennis draag je bij aan het succes en de groei van het bedrijf. Een mooie verantwoordelijkheid dus! Weten wat een business controller nog meer doet? Hier lees je meer over de taken van een business controller. Wat verdien je gemiddeld als business controller? Als fulltime business controller verdien je gemiddeld tussen €2.196 en €4.611 bruto per maand. Werk je 40 uur per week? Dan is dat €40.0836 per jaar. Werk je liever flex? Dan kun je uitgaan van een gemiddeld uurloon van €19,65. Lees hier meer over het salaris van een business controller. Heb je ervaring nodig voor een functie als business controller? Om als business controller aan de slag te gaan, heb je werkervaring nodig in de financiële wereld. Denk aan een functie als account, analist of assistent controller. Een business controller heeft veel verantwoordelijkheden, dus die ervaring komt goed van pas. Hoe moet ik solliciteren op een business controller vacature? Solliciteren voor de functie van business controller? Appeltje-eitje! Check hier alle vacatures en vind jouw vacature bij jou in de buurt. Maak een gratis Tempo-Team-profiel aanmaken en tussen onze vacatures naar de functietitel zoeken. Daarna stuur je makkelijk je cv en motivatie op via onze website en voilá je hebt gesolliciteerd! Nog wat extra hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier al onze tips voor solliciteren! Hoe lang duurt een opleiding tot business controller? Een opleiding tot business controller duurt gemiddeld 4 jaar. Om business controller te worden heb je namelijk een hbo- of wo-diploma nodig in de richting van bedrijfseconomie of finance. Hier lees je meer over de opleidingen en certificaten waarmee je als business controller kan werken.

Wat verdient een business controller gemiddeld?

Een business controller verdient in 2023 tussen de € 2.200 en € 10.000 bruto per maand. De hoogte van het salaris is sterk afhankelijk van de werkervaring en precieze verantwoordelijkheden. Wat moet een business controller kunnen?

Wat verdient een senior business controller?

Als Senior Business Controller kun je rekenen op een bruto jaarsalaris van tussen de €70.000 en €100.000.

Wat doe je als business controller?

Taken: – Als business controller ondersteun je de business met gerichte analyses en rapporten van financiële gegevens en business informatie. Je adviseert aan het management en de directie.

Je maakt inzichtelijke analyses rond winstgevendheid, rendement van investeringen en waardeverminderingen in kasstromen. Je maakt budgetten, forecasts en variantieanalyses op. Je challenged de budgetten van financiële en niet-financiële processen. Je garandeert een correcte financiële uitwerking in diverse business gerelateerde projecten. Je onderzoekt trends in de industrie wanneer nodig.

Je hebt dus niet enkel een ondersteunende taak, maar vertolkt ook een belangrijke rol in het optimaliseren van financiële processen. Uiteraard gebeurt dit steeds binnen de grenzen van de corporate policies.

Welke opleiding voor business controller?

Business Controlling (Post HBO) – 7 mnd – HAN Hogeschool

 • Vraag een adviesgesprek aan

De opleiding start 2 september 2023 en 2 november 2023 Als business controller heb je veel expertise en inzicht nodig. Wil jij op managementniveau opereren en heel gericht je kennis van administratieve processen verdiepen? Dan is de module Business Controlling van de HAN i.s.m.

Nyenrode precies iets voor jou. Als business controller heb je veel expertise en inzicht nodig. De operationele en financiële gang van zaken in je organisatie kan complex zijn. Ook moet je de vaardigheden hebben om op managementniveau te opereren. Ben jij een financieel professional en wil je heel gericht je financieel-economische kennis van de administratieve processen in organisaties verbreden en verdiepen? Volg dan de module Business Controlling.

Deze module is onderdeel van de, De module is los te volgen en duurt 7 maanden. De HAN biedt deze opleiding aan in samenwerking met Nyenrode Business Universiteit. Zij zijn verantwoordelijk voor lesmateriaal en tentamens. Jij weet dus dat er twee sterke opleiders achter staan die kwaliteit, aansluiting met de arbeidsmarkt en hoge toegevoegde waarde als prioriteit hebben.

 • Certificaat post-hbo Business Controlling.
 • Op je certificaat komt ‘Powered by Nyenrode’ te staan.
See also:  Wat Verdient Een Psycholoog Per Jaar?

Heb je zowel de module Business Controlling als de module afgerond? Dan kun je instromen in de verkorte Master of Science in Controlling van Nyenrode Business Universiteit.

  • ​ Operations & Supply Chain Management Het managen van bedrijfsprocessen gericht op het scheppen van toegevoegde waarde bij alle schakels in de onderneming. Onderwerpen zijn o.a. Lean Management, Agile, TOC and TQM.
  • Finance advanced 1 De controller als specialist met een eigen visie en eindverantwoordelijkheid voor vraagstukken op het terrein van investerings- en financieringsbeslissingen.
  • Organizational Behaviour: Theory & research Skills Verantwoordelijk leiderschap gericht op het realiseren van duurzame oplossingen voor mensen, organisaties en de maatschappij.
  • Management Accounting & Control Plaatsen van control vraagstukken in de bredere context van de organisatie en haar omgeving.
  • Theory of Accounting Informations Systems De (bestuurlijke) informatieverzorging wordt steeds dynamischer en flexibeler, mede door de inzet van IT.
  • Een gemeenschappelijk college op de Nyenrode Business Universiteit
 • Startgarantie.
 • Drie startdata per jaar: in februari, september en november.
 • Kleine groepen, veel persoonlijke aandacht.
 • Ervaren docenten en hoge studenttevredenheid.
 • Makkelijk bereikbaar met zowel de auto als de trein.

Waarom kiezen voor de opleiding Business Controlling bij de HAN? Nou, omdat je bij de HAN samen leert. Maakt niet uit hoe oud je bent en wat je ervaring is. Mensen in je klas kunnen je verder helpen, inspireren of nemen inzichten uit de praktijk mee. Door je eigen werkplek en die van je klasgenoten kom je ook in contact met bedrijven. Een adviesgesprek is bedoeld om je verwachtingen te toetsen over een bepaalde opleiding. En om te ontdekken welke vrijstellingen je eventueel kunt krijgen. We bekijken wat je in huis hebt aan vooropleidingen en werkervaring. We bespreken je wensen en ambities.

Waarom business controller worden?

Wat is een business controller? – Waar een financial controller kijkt naar de cijfers van de afgelopen periode, ga je als business controller aan de slag met het strategisch plan voor de toekomst. De business controller gaat verder waar de financial controller ophoudt.

Het opstellen van financiële rapportages, zoals: businesscases, managementrapportages, (meerjaren)planningen. Het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en scenario-analyses Het in de gaten houden van budgetten en het zoeken naar kostenbesparingen

Ze moeten jou hebben als het gaat om het verbeteren van financiële processen. Oftewel: wat kan er beter qua planning en budgettering? Zo zorg je ervoor dat jouw organisatie alles in huis heeft om de gestelde doelen te behalen. Nieuwsgierig geworden? Zie je een carrière in finance wel zitten? Bekijk dan hier onze finance vacatures,

Wat verdient een controller per maand?

Als fulltime financial controller ga je gemiddeld tussen de 2.686 en 3.253 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 38.491 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

Wat moet een controller kunnen?

Wat doet een controller? – De controller:

houdt toezicht op en geeft soms leiding aan de financiële administratie, of een financiële of bedrijfseconomische afdelinggeeft financiële informatie en adviezen aan directie en management en bereidt met hen het financiële beleid voorzorgt voor de planning & control cyclus, periodieke financiële rapportages, investeringsanalyse, interne kostenverrekeningen, balansen, winst-en-verliesrekeningen, begrotingen/budgettering de jaarrekening en meerjarenplanningenontwerpt en beheert management informatiesystemen, administratieve systemen, werkwijzen en proceduresbewaakt de financiële positie en resultaten van het bedrijf.

Het werkgebied van de controller is niet beperkt tot strikt financiële aspecten. Hij houdt zich bijvoorbeeld ook bezig met bredere systemen voor het meten en evalueren van prestaties, zoals de balanced scorecard. Hierin spelen ook klantenservice, levertijd en kwaliteit een rol. Een moderne controller is een generalist, Een goede controller is een T-shaped professional met:

diepgang wat betreft financiële en bedrijfseconomische onderwerpen breedte wat betreft algemeen bedrijfskundige onderwerpen

See also:  Wat Verdient Een Glazenwasser Netto?

Dit uit zich in de volgende kennis, eigenschappen en vaardigheden:

Je hebt een analytische blik op de cijfers nodig en een goed commercieel inzicht bij het beoordelen van investeringsplannen of het interpreteren van resultaten. Uiteraard moet een controller zorgvuldig werken en met cijfers uit de voeten kunnen.Een controller moet zelfstandig kunnen werken en autonoom denken. Hij moet tegenwicht durven bieden aan managers in de organisatie. In economisch mindere tijden moet de controller objectief en constructief optreden en met het vingertje durven zwaaien. Je bent daadkrachtig, initiatiefrijk en resultaatgericht,De controller moet de financiële koers mede bepalen én geaccepteerd krijgen. Je moet dus kunnen overtuigen, onderhandelen, omgaan met weerstand, SMART-doelen stellen en anderen inspireren. Mondelinge communicatie is belangrijk: je moet je ideeën helder kunnen presenteren, De controller moet goed met allerlei verschillende mensen kunnen samenwerken (directie, medewerkers, afdelingshoofden, accountants, banken, bedrijfsverenigingen, overheidsmensen).Je moet directie en management kunnen adviseren,De controller moet integer zijn. Je kunt goed met vertrouwelijke informatie omgaan. Je opereert tactvol en flexibel, Je staat open voor de zienswijze van anderen.Je moet leiding kunnen geven aan een financiële afdeling.Als controller schrijf je financiële rapporten, Je moet dus sterk zijn in schriftelijke communicatie, en in het bijzonder rapporteren.Een controller werkt vaak bij grotere bedrijven die meestal ook internationaal opereren. Je zult je talen moeten spreken, met allerlei mensen uit verschillende culturen om moeten gaan en talent en creativiteit moeten tonen als het gaat om beleidsontwikkeling.

Meestal wordt als opleiding van een controller minimaal hbo-niveau gevraagd. Daarnaast wordt vaak 5 tot wel 8 jaar relevante bedrijfseconomische werkervaring gevraagd. Een controller moet namelijk gelijkwaardig tegenspeler van ervaren managers zijn. Je hebt gedegen kennis nodig van administratieve processen en ICT.

De controller is soms lid van het managementteam, soms toegevoegd stafmedewerker, Hij kan zelf manager zijn, bijvoorbeeld van een afdeling ‘Accounting en Control’. Een controller is vaak begonnen in een administratieve functie, maar een controller is geen administrateur. Administratie wil zeggen: gegevens registreren.

De controller interpreteert de gegevens en is als het ware de verbinding tussen de informatievoorziening (de administratie) en de besturing (directie en management). De controller heeft niet het alleenrecht op administratieve systemen. Hij werkt samen met de administratie, het bedrijfsbureau en andere afdelingen die bijvoorbeeld een voorraadadministratie of een inkoopadministratie beheren.

Ontwerper van besturings- en informatiesystemen Regisseur van plannings- en beheersingsprocessen Adviseur van directie en management en directie Manager van een eigen afdeling

Er zijn verschillende soorten controllers, die elk een eigen expertisegebied hebben. De vooropleiding en ook de verdiensten verschillen.

De unitcontroller is verantwoordelijk voor de financieel-economische planningsinformatie van een bedrijfsonderdeel. Hij valt doorgaans onder de directeur van het bedrijfsonderdeel. In de praktijk worden de volgende hoofdzaken geleverd: planning- en controlcyclus van een kleine organisatie, financieel-economische verslaglegging, rentabiliteitsberekeningen, omzetoverzichten en planningsinformatie. Opleidingsniveau: universitaire studie bedrijfseconomie. Marktconform bruto jaarloon: EUR 49.600 tot EUR 54.500 bij een 38-urige werkweek.De financieel controller is verantwoordelijk voor de financieel-economische bestuurbaarheid van de organisatie. Hij valt doorgaans onder de algemeen directeur. In de praktijk geeft de financieel controller financieel-economische adviezen, adviezen over de centrale begrotingscyclus, adviezen over decentrale begroting, informatie over administratieve organisatie en managementrapportages. Opleidingsniveau: universitaire studie bedrijfseconomie. Marktconform bruto jaarloon: EUR 69.400 tot EUR 76.300 bij een 38-urige werkweek.De assistent controller is verantwoordelijk voor financiële analyses en rapportages van een bedrijfsonderdeel en valt onder de controller. De assistent controller maakt financiële indicatoren en analyses, stamgegevens administratie, conceptbegrotingen, levert financiële gegevens, financiële overzichten, jaaroverzicht, gebruikersinformatie en adviezen over administratieve organisatie. Opleiding: financiële administratie op hbo-niveau. Marktconform bruto jaarloon: EUR 41.500 tot EUR 45.600 bij een 38-urige werkweek.

Een controller richt bijvoorbeeld een systeem voor activity based costing in. Daarvoor schakelt hij zonodig externe deskundigen in, koopt hij een systeem in en zorgt hij voor de goede werking. Een controller maakt voor het management een kosten/baten-plaatje van verschillende opties, bijvoorbeeld een ‘make or buy’-beslissing.

Als je ziet dat de resultaten van een afdeling achterblijven door inefficiëntie, dan is het jouw taak om dat aan te kaarten en te bespreken. Je moet dus goed kunnen overleggen met allerlei afdelingen, waarbij je opbouwende kritiek moet kunnen brengen. Je toetst een investeringsplan op haalbaarheid. Is een omzetprognose of bezuinigingseffect reëel? Je zet de balanced scorecard op voor de hele organisatie, waarmee in één duidelijk schema alle doelen en prestatie-indicatoren inzichtelijk worden gemaakt.

Een vacature voor een controller vind je niet alleen in een algemene vacaturebank, maar ook bij gespecialiseerde vacaturebanken voor financiële functies. Als je in sollicitaties aan wil tonen dat je geschikt bent, zorg ervoor dat je naast je opleiding en werkervaring, de gevraagde eigenschappen en vaardigheden in je sollicitatiebrief en – gesprek goed naar voren laat komen.

 1. Een controller kan bijvoorbeeld doorgroeien naar Financieel directeur/Chief Financial Officer (CFO), vaak de tweede positie in de organisatie, onder de algemeen directeur (CEO).
 2. Financial controller, financieel controller, controller financiële administratie, unitcontroller, managementcontroller, managerial controller, corporate controller, concerncontroller, registercontroller.
See also:  Wat Verdient Een Gastouder Per Maand?

Auteur: René Pijlman

Wat verdient een register controller?

Het salaris van een Registercontroller begint bij € 2.000 per maand. Het beroep Registercontroller is onderdeel van de beroepsfamilie Controllers. Het salaris van Controllers ligt gemiddeld op € 7.500 bruto per maand.

Hoeveel verdient een financial controller per uur?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Financial controller in Nederland? Gebaseerd op 5061 salarissen Het gemiddelde financial controller salaris in Nederland is € 51.008 per jaar of € 26,16 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 43.688 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 64.479 per jaar. Wat Verdient Een Business Controller

Hoe word je financieel controller?

Welke opleiding heb je nodig om financial controller te worden? – Om financial controller te worden, kun je diverse opleiding volgen op zowel hbo- als wo-niveau. In aanvulling hierop wordt door werkgevers geëist dat je al over enige werkervaring beschikt op een financiële afdeling.

hbo bachelor finance & control (4 jaar) post-hbo financial controlling aan een hogeschool (7 maanden) wo executive master of finance and control (2 jaar)

Wil je de hbo bachelor finance & control volgen, dan word je toegelaten met elk vwo-profiel. Ook met een havo-diploma kun je je inschrijven, zolang je maar de vakken wiskunde a of b en m&o, economie of bedrijfseconomie in je vakkenpakket hebt. Je kunt er optioneel voor kiezen om na je hbo-opleiding de post-hbo financial controlling te volgen.

De toelatingseisen voor deze cursus zijn relatief streng. Je moet één van de hbo bachelors finance & control, accountancy of SPD Bedrijfsadministratie hebben afgerond, of een andere bachelor hebben gedaan en daarna een schakeltraject hebben gevolgd. Vaak verwacht men ook dat je een paar jaar werkervaring hebt opgedaan op de financiële afdeling van een bedrijf.

De wo executive master heeft tevens strenge toelatingseisen, maar op een nog hoger niveau. Naast een aantal jaren werkervaring wordt ook gevraagd dat je een universitaire opleiding hebt afgerond. De voorkeur gaat dan uit naar een studie in bedrijfskunde of bedrijfseconomie.

Wat is een senior controller?

Als ( Senior ) Controller sta je in voor het opmaken van de financiële managementrapportering om de financiële en operationele doelstellingen van de verschillende vennootschappen binnen de organisatie in Ben jij de enthousiaste Accountant/ Controller die we zoeken voor onze opdrachtgever in de automotive sector?

Wat verdient een controller per maand?

Als fulltime financial controller ga je gemiddeld tussen de 2.686 en 3.253 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 38.491 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

Hoeveel verdient een controller per maand?

Universiteit opleidingsniveau levert € 4.645,- per maand op. Met een HBO opleiding ontvang je € 3.835, MBO niveau resulteert in een salaris van € 3.340,-. – Controller gezocht? Bekijk cv’s van 1.816 Controllers in onze CV-database.

Hoeveel verdient een business ondernemer?

Gemiddeld basissalaris Het gemiddelde salaris voor a zelfstandig ondernemer (m/v) is € 4.530 per maand in Nederland.3 salarissen doorgegeven, bijgewerkt om 15 juni 2022. Is dit nuttig?