Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Content Creator?

Wat Verdient Een Content Creator
Wat verdient een content creator? – Een content creator in Nederland verdient gemiddeld € 2.965 bruto per maand (o.b.v.40 uur). Het aantal jaren ervaring speelt wel een rol in het salarisniveau van een content creator.

 • Een junior content creator (minder dan 2 jaar ervaring) verdient € 2.910 per maand
 • Een medior content creator (3 tot 5 jaar werkervaring) verdient € 3.060 per maand
 • Een senior content creator (meer dan 5 jaar ervaring) verdient € 3.135 per maand

Je salaris als content creator wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan de leeftijd, het opleidingsniveau, type dienstverband en de werkervaring die hierin bepalend zijn. Het salarisniveau verschilt ook per bedrijf of organisatie. Zo kun je als content creator aan de slag bij commerciële bedrijven, bij overheidsinstanties of bij een extern bureau, waarbij iedere branche een ander salarisniveau kan hanteren.

Wat verdient content creator?

Het landelijke gemiddelde salaris voor een Content Creator in Nederland is €2.704. Filter op locatie voor Content Creator salarissen in uw regio. Schattingen voor salarissen zijn gebaseerd op 21 salarissen die anoniem op Glassdoor geplaatst zijn door werknemers die werkzaam zijn als Content Creator.

Wat verdient een content creator per uur?

Hoeveel verdient een content creator in Nederland? Als we kijken naar de content creator salarisstatistieken in Nederland op 15 maart 2023, dan maakt de vertegenwoordigde werknemer € 41.304; om preciezer te zijn is het salaris € 3.442 per maand, € 860,5 per week of € 22,65 per uur.

Wat doe je als content creator?

Wat zijn content creators? Een content creator is iemand die content maakt voor (digitale) media. Dit kunnen blog posts zijn, e-mail nieuwsbrieven, social media posts, video’s, marketing/editing, eBooks, grafisch ontwerp en nog veel meer. Offline gaat het om brochures, flyers of artikelen voor magazines. Content creators richten zich meestal op een specifieke doelgroep in een specifieke context.

Wat verdien je als content marketeer?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Content marketeer in Nederland? Gebaseerd op 1625 salarissen Het gemiddelde content marketeer salaris in Nederland is € 36.234 per jaar of € 18,58 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 33.000 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 47.057 per jaar. Wat Verdient Een Content Creator

Welke opleiding heb je nodig voor content creator?

In het algemeen kun je de opleiding starten met: Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo) Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3)

Welke opleiding voor content creator?

Studeren na middelbare school of mbo? Je kunt starten met de Ad-opleiding Online contentcreator als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

Wat verdient een junior content creator?

Wat verdient een content creator? – Een content creator in Nederland verdient gemiddeld € 2.965 bruto per maand (o.b.v.40 uur). Het aantal jaren ervaring speelt wel een rol in het salarisniveau van een content creator.

 • Een junior content creator (minder dan 2 jaar ervaring) verdient € 2.910 per maand
 • Een medior content creator (3 tot 5 jaar werkervaring) verdient € 3.060 per maand
 • Een senior content creator (meer dan 5 jaar ervaring) verdient € 3.135 per maand

Je salaris als content creator wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan de leeftijd, het opleidingsniveau, type dienstverband en de werkervaring die hierin bepalend zijn. Het salarisniveau verschilt ook per bedrijf of organisatie. Zo kun je als content creator aan de slag bij commerciële bedrijven, bij overheidsinstanties of bij een extern bureau, waarbij iedere branche een ander salarisniveau kan hanteren.

See also:  Wat Verdient Een Teamleider Productie?

Hoeveel verdient een freelance copywriter per uur?

Tarief freelance copywriter: wat krijg je voor welke prijs? – Het gemiddelde tarief van een freelance copywriter in ons land (B) bedraagt zo’n 50 euro per uur. Je vindt copywriters met een uurtarief van 20 euro en een enkeling claimt 100 euro per uur.

Hoe begin je als content creator?

Jezelf serieus nemen. – Mijn werk als content creator/influencer/blogger is tegenwoordig voor mij mijn baan geworden. Dit houdt dus ook in dat ik het serieus benader. Ik sta ingeschreven bij de KvK en doe aangifte bij de belastingdienst. Ik werk met regelmaat aan mijn website wat betreft de lay-out en mijn foto’s zijn een stuk professioneler dan in het begin.

Daarnaast ben ik mezelf serieus gaan nemen, dat was best een ding. Ik riep heel lang altijd ‘ik ben er ingerold’ en dat is ook wel zo, zeker in het begin (ik begin deze blog ook weer met deze uitspraak) Maar ik werk inmiddels hard aan mijn bestaan als blogger/influencers en dat rollen is overgegaan in gewoon werk.

Aan mijn bureau, gemiddeld een uur of 4 a 5 per dag. Hoe kun jij ook een influencer worden? Het begint met een lange adem. Hier bedoel ik mee dat je ook echt gedreven moet zijn om influencer of content creator te worden. Als je denkt ‘ik ga nu een maand goed mijn best doen en dan zal het werk wel binnen stromen’ dan heb je het mis en raad ik je aan om iets anders te gaan doen.

 • Want de teleurstelling zal groot zijn.
 • Trek er serieus minimaal 2 jaar voor uit om iets op te bouwen, op Instagram maar ook op je Blog of Pinterest account.
 • Zet voor jezelf doelen, begin met kleine stapjes en werk daarnaartoe.
 • Een voorbeeld: Als je 1K volgers hebt zet als doel dat je binnen een (realistische) tijd dit aantal gaat verdubbelen.

‘Ja maar hoe dan Andrea’ hoor ik je denken. Ik zal een paar basis tips hieronder delen.1. Plaats elke dag content. Liefst ook in stories.2. Reageer op elk bericht onder je foto, maak die connectie met je volgers.3. Reageer vervolgens ook bij deze volger terug.4.

 • Deel leuke weetjes over jezelf, mensen weten graag met wie ze van doen hebben.5.
 • Schrijf je captions ook in het Engels, verbreed je wereld.
 • Wil je nou echt eens heel diep hierop ingaan? Dat kan binnenkort! Samen met Jellina Detmar, de grootste interieur influencer in Nederland, bereid ik een workshop voor.

Tijdens deze workshop behandelen wij hoe je een influencer kunt worden. We geven je tips en tricks en daarnaast krijg je na deelname een E-book in je mailbox waarin wij al onze kennis vergaard hebben. Natuurlijk gaan we ook lunchen en ga je naar huis met een toffe goodiebag. Jellina @jellinadetmar Zou je geïnteresseerd zijn hierin? Laat een reactie achter! Liefs, Andrea

Wat kost een social media content creator?

Gemiddeld freelance uurtarief binnen Marketing, Communicatie en Sales –

Werkervaring
Specialisatie 0-2 jaar 2-5 jaar 5-10 jaar 10-20 jaar 20+
Copywriter € 42,76 € 52,95 € 67,14 € 72,38 € 74,72
Social media € 42,48 € 53,18 € 65,81 € 75,76 € 74,62
Content creator € 39,89 € 51,18 € 59,31 € 65,97 € 68,00
Communicatie-adviseur € 48,59 € 61,30 € 72,87 € 83,61 € 88,96
Salesmedewerker € 42,28 € 47,07 € 59,97 € 79,23 € 81,54
Accountmanager € 48,30 € 55,10 € 69,39 € 81,26 € 81,95
Online marketeer € 45,35 € 54,75 € 69,39 € 78,61 € 81,32
Marketing manager N.v.t. € 57,40 € 71,29 € 84,90 € 89,60
SEO-specialist N.v.t. € 58,27 € 69,79 € 73,64 N.v.t.
SEA-specialist N.v.t. € 58,75 € 69,90 € 74,42 N.v.t.
Content marketeer € 43,56 € 53,00 € 67,10 € 76,27 € 79,03
CMO N.v.t. N.v.t. N.v.t. € 90,89 € 104,17
See also:  Wat Verdient Een 21 Jarige Gemiddeld?

Benieuwd naar de uurtarieven op basis van niveau (junior, medior, senior)? Of de gemiddelde uurtarieven ten opzichte van vorige jaar? Download hier direct de factsheet uurtarieven marketing, communicatie & sales. Uurtarieven Marcom-sales downloaden (PDF) Bekijk onze freelancers

Hoeveel verdient een marketing per maand?

Als Marketing & communicatie manager mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 46.700 €. Het gemiddelde loonbereik als Marketing & communicatie manager ligt tussen 39.500 € en 56.500 €.

Wat verdient een digital marketing?

Salaris online marketeer 2023 – Het salaris van een online marketeer kan erg verschillen op basis van ervaring en kennis. Wat verdient een online marketeer als starter? Dan begin je rond de € 2.500 bruto per maand op basis van een 40-urige werkweek. Het maximale salaris van een online marketeer komt in 2023 uit op ongeveer € 4.200 bruto per maand.

Wat doet een Visual content creator?

Fotografie – Visual Content Creator By SIDDE (vanaf juli 2022) › By SIDDE › By SIDDE Je creëert graag sprekende content voor diverse online en social kanalen. Je bent creatief en een storyteller met goede redactionele capaciteiten. Het bedrijf By SIDDE is een vernieuwend, online interieur merk.

 1. In onze collectie vind je Scandinavische Design banken voor een betaalbare prijs.
 2. Als de klant een keuze heeft gemaakt op de website, gaan onze vakmensen aan de slag.
 3. Geen massaproductie of voorraden die wachten op een koper.
 4. We maken iedere bank op bestelling.
 5. Binnen 2-3 weken geleverd, rechtstreeks vanaf onze fabriek, gratis bij de klant thuis in Nederland, België en Duitsland.

Voor ons kantoor in Eerbeek zoeken wij een: ervaren, creatief, en enthousiaste PR- en contentmanager. Werkzaamheden: Je maakt onderdeel uit van het By SIDDE marketing team. Als visual content creator ben je mede verantwoordelijk voor het creëren van sprekende content voor de promotie van onze banken en het onderhouden en bewaken van onze huisstijl.

Je maakt foto’s voor diverse online en social kanalen, zoals de website, mailings, Facebook, Instagram en Pinterest. Je maakt zelf een draaiboek waarbij je het perfecte plaatje in je achterhoofd houdt, en maakt optimaal gebruik van onze inspiratie studio. Je gaat langs bij ambassadeurs van By SIDDE om binnenkijkers te maken.

Je bent creatief en een storyteller met goede redactionele capaciteiten. Je werkt nauw samen met andere collega’s op de creatieve afdeling van By SIDDE om samen de mooiste content te maken voor By SIDDE. Je komt te werken in een jong en dynamisch bedrijf waar alles draait om de ultieme klantervaring.

Je profiel: · Ervaring met fotografie · Een afgeronde MBO of HBO opleiding · Je bent creatief en een storyteller met goede redactionele capaciteiten · Kennis van de Adobe InDesign, Lightroom en Photoshop · Bekend met Facebook, Instagram, Pinterest · Affiniteit met de interieurbranche is een pre Wat kan je van ons verwachten? · Dienstverband vanaf 32 uur per week (38 uur is een pre) · Werken in een ambitieus en jong team · Een fijne werksfeer · Marktconform salaris · PensioenregelingStartdatum voor deze functie: juli 2022Heb jij alles in huis en lijkt het je leuk om ons team te versterken?Stuur dan je portfolio en een CV op naar

See also:  Wat Verdient Een Projectleider Bouw?

: Fotografie – Visual Content Creator By SIDDE (vanaf juli 2022) › By SIDDE › By SIDDE

Wat is Digital Creator?

Een digital content creator verzorgt de teksten voor websites en blogs. Het kan gaan om een blogger die regelmatig persoonlijk getinte artikelen op een eigen website plaatst en daarnaast wat inkomen kan verdienen met affiliate marketing.

Wat verdient een content creator Belgie?

Het landelijke gemiddelde salaris voor een Content Creator in België is €66.011.

Wat kun je worden met HBO creative business?

Jouw toekomstige loopbaan – Wat Verdient Een Content Creator Creative Business leidt de allround communicatie- en mediaprofessional van de toekomst op. Afhankelijk van de studieroute die jij kiest, ga je bijvoorbeeld aan de slag als redacteur of producer bij een mediabedrijf, of als marketingmedewerker bij een groot (inter)nationaal merk.

Wat kost een social media content creator?

Gemiddeld freelance uurtarief binnen Marketing, Communicatie en Sales –

Werkervaring
Specialisatie 0-2 jaar 2-5 jaar 5-10 jaar 10-20 jaar 20+
Copywriter € 42,76 € 52,95 € 67,14 € 72,38 € 74,72
Social media € 42,48 € 53,18 € 65,81 € 75,76 € 74,62
Content creator € 39,89 € 51,18 € 59,31 € 65,97 € 68,00
Communicatie-adviseur € 48,59 € 61,30 € 72,87 € 83,61 € 88,96
Salesmedewerker € 42,28 € 47,07 € 59,97 € 79,23 € 81,54
Accountmanager € 48,30 € 55,10 € 69,39 € 81,26 € 81,95
Online marketeer € 45,35 € 54,75 € 69,39 € 78,61 € 81,32
Marketing manager N.v.t. € 57,40 € 71,29 € 84,90 € 89,60
SEO-specialist N.v.t. € 58,27 € 69,79 € 73,64 N.v.t.
SEA-specialist N.v.t. € 58,75 € 69,90 € 74,42 N.v.t.
Content marketeer € 43,56 € 53,00 € 67,10 € 76,27 € 79,03
CMO N.v.t. N.v.t. N.v.t. € 90,89 € 104,17

Benieuwd naar de uurtarieven op basis van niveau (junior, medior, senior)? Of de gemiddelde uurtarieven ten opzichte van vorige jaar? Download hier direct de factsheet uurtarieven marketing, communicatie & sales. Uurtarieven Marcom-sales downloaden (PDF) Bekijk onze freelancers

Wat verdient een medior content marketeer?

Wat zijn je taken als junior online marketeer? – Als junior ben je een leerling. Het is de bedoeling dat je het vakgebied onder de knie krijgt. Afhankelijk van je functie en het bedrijf waar je werkt, ga je aan de slag met SEO, SEA, display, e-mail of social media,

De projecten en opdrachten die je doet als junior online marketeer zullen vaak kort zijn. Je wordt hierbij intensief begeleid door een medior of senior collega. Je hebt geen eindverantwoordelijkheid en je zult veel feedback ontvangen. Gaandeweg zul je meer zelfstandigheid krijgen binnen je werkzaamheden,

De term medior heeft wisselende grenzen. Bij het ene bedrijf ben je medior na 2 jaar werkervaring binnen online marketing, bij het andere bedrijf moet je minimaal 5 jaar relevante werkervaring opdoen om medior te worden. Aangezien je binnen online marketing redelijk snel door kunt groeien, gaan we uit van 2 tot 5 jaar relevante werkervaring.