Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een E Commerce Manager?

Wat Verdient Een E Commerce Manager
Salaris e-commerce manager 2023 – Het salaris van een e-commerce manager hangt heel erg af van het takenpakket en de verantwoordelijkheden. Voor een starter ligt het salaris rond de € 3.500 bruto per maand. Pas wanneer je echt ervaren bent, ligt het salaris rond de € 6.000 bruto per maand.

Hoeveel verdiend een e-commerce?

Hoeveel verdient een E-commerce in Nederland? Het landelijk gemiddelde salaris voor een E-commerce in Nederland is € 3.653 per maand.

Wat verdiend een e-commerce specialist?

Het landelijk gemiddelde salaris voor een E-Commerce Specialist in Nederland is € 3.009 per maand. Filter op locatie om salarissen voor een E-Commerce Specialist in uw gebied te bekijken.

Wat zijn de taken van e-commerce manager?

goede e-commerce managers hebben specifieke competenties: –

Ze beheren en bewaken de e-commerce visie van het bedrijf.Ze zien commerciële kansen en hebben oog voor de balans van het bedrijf.Ze snappen dat alles binnen e-commerce draait om de klant.Ze zijn sterk in het vormen van samenwerkingsverbanden binnen de organisatie.Ze zijn in staat om nieuwe initiatieven en nieuwe online business kansen te herkennen.Ze zijn goed georganiseerd en kunnen taken prioriteren.Zij zien dat het succes van het e-commerce initiatief schuilt in de mate waarin de behoeften van de klant wordt bevredigd en om de stappen van de concurrentie voor te blijven.

De belangrijkste vraag die bedrijven zich moeten stellen is welke plaats e-commerce in de organisatie inneemt (of zal gaan innemen) en welke verantwoordelijkheden en bevoegdheden ze aan deze positie willen toewijzen. Dat bepaalt ook de “zwaarte” van de functie en het soort mensen dat je er voor moet hebben.

We hebben het dan niet over statische organogrammen. Maar E-commerce managers moeten wel in staat worden gesteld om aan de “knoppen” van het succes te kunnen draaien. Want hoe kunnen zij anders ook invloed uitoefenen op service, retouren, voorraadbeheer etc.? Ze moeten in staat worden gesteld om direct van afdeling naar afdeling te bewegen om zo de creatie en het management van e-commerce te vergemakkelijken.

Kennisgebieden die een e-commerce manager beheerd zijn onder andere; e-commerce strategieën, technologie met bijbehorende kapitaal eisen en online media tactiek. Een stevige grip op het social en legal beleid is cruciaal. E-commerce managers moeten sponzen zijn; zij leren van hun collega’s én van de concurrentie.

Ze moeten op de hoogte zijn van de nieuwste e-commerce oplossingen en technologieën. De e-commerce manager is verantwoordelijk voor online branding, het handhaven van de actualiteit en kwaliteit van de website, het aanpakken van juridische zaken, het vermarkten van de site en het creëren van een business plan.

Maar de belangrijkste verantwoordelijkheid van de e-commerce manager is het definiëren van de e-commerce visie en het bijbehorende beleid. Herdefiniëren schrikt hen niet af, ze stellen e-commerce in dienst van organisatie doelstellingen en als die zich ontwikkelen deinzen zij er niet voor terug ook de site vanuit een nieuw perspectief te bekijken.

Is e-commerce nog winstgevend?

Het goede nieuws – In 2019 kocht zeven op de tien Belgen minstens jaarlijks iets op het internet en zaten we aan groeicijfers van 10% per jaar. Met ongeveer 10% van alle bestedingen in B2C shoppen, was e-commerce al belangrijk. Door de coronacrisis heeft het een echte boost gehad.

Aan de aanbodzijde : Doordat vele zaken dicht waren, zijn er op korte tijd naar schatting 5.000 webshops bijgekomen. Voor B2C én voor B2B. Het was dat of geen inkomsten. Aan de vraagzijde : Doordat fun shoppen vermindert en COVID-19 nog een lange tijd zal heersen, zijn mensen meer geneigd hun gewoontes definitief aan te passen.

Studies van Comeos geven aan dat 48% van de shoppers blijvend meer aan E-commerce zal doen en dat ook oudere mensen voor de eerste keer online gegaan zijn. Schattingen tonen ook aan dat Corona 117.000 nieuwe e-commerce shoppers heeft aangetrokken.90% van de 15-24 jarigen bestelt al online.

 1. E-commerce zal dus alleen nog maar in belang toenemen.
 2. Het slechte nieuws 80% van de webshops maakt geen of weinig winst.4% van de webshops draait 85% van de omzet, waarvan het merendeel ook nog eens buitenlandse webshops zijn.
 3. Denk maar aan Bol, Coolblue, Amazon of Zalando.
 4. Elk jaar worden deze reuzen groter.
See also:  Wat Verdient Een Glazenwasser Netto?

Sommige shops hebben bovendien niet de bedoeling om direct winstgevend te zijn. Ze gaan vooral voor marktaandeel, wat het voor Belgische webshops moeilijker maakt om te concurreren.

Wat is het verschil tussen m commerce en e-commerce?

Waarom e-commerce en m-commerce essentieel zijn E-commerce is elke vorm van aankopen die via internet gebeurt. M-commerce is een onderdeel van e-commerce. Het is het aankopen van producten via mobiele apparaten zoals smartphone en tablet. Beide vormen hebben als doel het leven van de consument gemakkelijker te maken.

Wat is de toekomst van e-commerce?

uitsluitend clicks of bricks zal verdwijnen – Er zijn interessante dingen gaande. Sinds Ahold Bol.com heeft overgenomen, is het voor consumenten mogelijk om hun bestellingen van de webshop op te halen bij een winkel van Albert Heijn. Op deze manier krijgt de supermarkt een podium om upselling te faciliteren en de exclusief online webshop een fysieke manier om klanten beter te bedienen.

 • Ook Amazon, de enorme online boekenwinkel heeft recentelijk een fysieke winkel geopend en is van plan dit vaker te doen.
 • Daarnaast zijn er ook ketens die juist alle fysieke winkels sluiten en uitsluitend online verder gaan, zoals Dixons.
 • In de komende jaren zullen winkels die fysiek zijn geboren veel meer de digitale kant op gaan en E-commerce natives zullen fysieke winkels openen.

Geschat wordt wel dat de omzet vanuit online tot 3 keer sterker gaat groeien dan die van fysieke winkels. Welke mogelijkheden zie jij om de digitale en fysieke wereld in elkaar te laten verweven? Kan een pop-up store uitkomst bieden? Want dat is ook een steeds populairder wordende trend.

 • Waar silo’s tegenwoordig al steeds meer doorbroken worden, zullen ze in de toekomst volledig weggevaagd zijn.
 • Organisaties werken niet alleen omnichannel, maar steeds meer omnibrand.
 • De focus verschuift van hoe de organisatie is ingedeeld in afdelingen en verantwoordelijkheden naar focus op de klant.
 • De klant moet op elk moment, op elke manier aankopen kunnen doen en de organisatie heeft dat te faciliteren.

Dit kan voor veel organisaties een grote omslag betekenen in de bedrijfsvoering, maar deze is wel nodig om over 10 jaar nog te kunnen bestaan. Door GPS en het wifi-signaal weet elke smartphone exact waar hij zich bevindt in de ruimte en dus ook waar jij bent.

Met deze kennis kan een organisatie heel gericht online marketing inrichten op basis van de locatie van de ontvanger. Dit kan zelfs op hele kleine schaal gebeuren: wanneer iemand een kwartier voor het schap met 4K-tv’s heeft gestaan en de winkel heeft verlaten zonder een aankoop te doen, kan er een retargetting-campagne opgezet worden om die persoon de bekeken of concurrerende opties te tonen zodra hij of zij de winkel uitloopt.

Overigens, op dit moment is niet elke consument klaar voor deze technologie. Het kan voor iemand best eng zijn om dergelijke advertenties te zien op basis van je exacte locatie. Big brother is watching you

Waarom is e-commerce leuk?

Waarom E-Commerce? Alan Nha Le Donderdag 28-05-2020 Wat Verdient Een E Commerce Manager E-commerce. we hebben er allemaal van gehoord maar wat is e-commerce? En hoe werkt het? En wat kan je ermee? En waarom is dit eigenlijk belangrijk voor je om te weten? In de volgende paragrafen zullen we wat dieper op deze vragen ingaan. Wat is E-Commerce? Om e-commerce en alles eromheen goed te begrijpen zullen we het eerst aan je uitleggen.

E-commerce is een Engelse term en betekent eigenlijk gewoon elektronische handel. Net als bij e-mail en ebook staat de ‘e’ dus voor elektronisch. Het is een erg brede term en kan op verschillende manieren worden opgevat. Niet alleen gaat het om de producten die je op bol.com kunt kopen, e-commerce draait ook om de verkoop van concertkaarten, liedjes op iTunes en zelfs bitcoin.

Het draait dus om het feit dat je iets krijgt in ruil voor een betaling. Naast producten kan e-commerce ook gaan om diensten. Een voorbeeld hiervan is een vliegticket en hotelovernachting boeken via Booking.com. Een oppas of schoonmaker inhuren via een online platform valt ook onder e-commerce! Verder zijn er ook verschillende manieren waarop je kunt verkopen.

Zo heb je business-to-consumer (B2C), business-to-business (B2B) en customer-to-customer (C2C). Bij B2C vindt er een uitwisseling van producten of diensten plaats tussen een bedrijf en een consument, B2B gaat om een uitwisseling tussen twee bedrijven en C2C gaat om een uitwisseling tussen twee consumenten.

De C2C-methode zie je vaak op Marktplaats of eBay. Sinds kort bestaan er apps zoals United Wardrobe en Vinted waarin consumenten kleding kunnen verkopen aan andere consumenten. Waarom je je eigen E-Commerce webshop moet starten! Nu dat we de vraag “wat is e-commerce?” hebben beantwoord, kunnen we een stapje verder gaan: je eigen e-commerce webshop starten! Een e-commerce webshop heeft veel voordelen en gaat een mooie toekomst tegemoet.

See also:  Wat Verdient Een Content Manager?

Lage bedrijfskosten! Met dank aan goedkope platforms is het niet duur om een e-commerce webshop op te stellen. Zulke services maken het makkelijk voor ondernemers om een online winkel te starten en bieden een aantrekkelijke, mobielvriendelijk website tot het aannemen van betalingen en het beheren van de voorraad. Een goed voorbeeld van zo’n service is Track je klanten Het mooie aan e-commerce is het feit dat je je klanten kan tracken. Je kan traceren waar ze vandaan komen, waar ze veel op klikken, hoeveel bezoekers je hebt gehad en veel meer. Dit kan je dan gebruiken in jouw voordeel. Google Analytics is een goede tracking tool voor e-commerce webshops. Breid je bereik uit E-commerce maakt het mogelijk voor de ondernemer om een groter bereik te hebben. Je kunt mensen in een ander regio of zelfs een ander land bereiken en dit vergroot kansen voor de ondernemer. Veel fysieke winkels starten een online webshop om hun bereik te vergroten en meer aandacht te brengen naar hun winkel. Als de webshop bevalt is de kans groot dat consumenten naar de winkel zelf gaan.

Heb je interesse in e-commerce en wil je up-to-date blijven met al het nieuws? Bekijk dan de ! Ter inspiratie kan je ook nog de bekijken. : Waarom E-Commerce?

Wat zijn de nadelen van e-commerce?

Wat zijn nu enkele van de belangrijkste nadelen of gevaren van e-commerce? –

Onjuiste gegevens vermelden over een artikel of de voorraadhoogte. Dit kan leiden tot teleurstellingen en slechte reviews. Financiële problemen door het niet juist in kaart brengen van de verzend- en retourkosten. Vooral de retourkosten kunnen de winstmarges flink aantasten. Online verkopen op diverse platformen vereist een bijpassende investering in klantenservice-systemen. Offline klanten die veranderen in online klanten zijn veel minder vergevingsgezind. Marges zijn klein, dus maak keuzes. Verzorg bij de ene artikelgroep de logistiek zelf, huur voor een andere artikelgroep een fulfilmentpartner (logistieke afhandelaar van webshopverkopen) in of gebruik drop-shipments (direct vanaf de leverancier aan klanten leveren). Persoonlijk contact is moeilijker en het opbouwen van een relatie met je klant waardoor ze steeds terugkomen is moeilijker.

See also:  Wat Verdient Een Makelaar Per Maand?

Een van de grootste gevaren van e-commerce is het aanhouden van te veel voorraad, Binnen een webshop een long-tail aan producten aanbieden is leuk, maar wat is de omloopsnelheid per artikel? Ook retourartikelen zijn een gevaar voor de winstgevendheid.

Is e-commerce legaal?

Webwinkeliers hebben een informatieplicht naar hun klanten. Denk aan contactgegevens van je bedrijf, een omschrijving van je aanbod, bedenktijd en betaling. Vanaf 28 mei 2022 geldt een nieuwe wet voor online verkopen. Binnen deze wet moeten webshops en online platformen klanten beter beschermen.

Hoe oud moet je zijn voor e-commerce?

Onder de 18 ben je handelsonbekwaam – Volgens de wet ben je onder de 18 handelsonbekwaam. Je mag geen grote beslissingen nemen zonder toestemming van je ouders of voogd. Want ondanks je minderjarig bent, moet je met jouw webshop je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en belasting betalen.

 1. Neem daarom bij het inschrijven van je webshop je ouders of voogd mee.
 2. Ben je 16 of 17? Dan is het mogelijk om een handlichting aan te vragen bij de kantonrechter.
 3. Wanneer deze goedgekeurd wordt, ben je niet langer handelsonbekwaam en heb je geen toestemming meer nodig van je ouders of voogd.
 4. Hierdoor ben je zelf aansprakelijk voor je handelen.

Om dit aan te vragen heb je echter wel toestemming nodig van je ouders of voogd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan is deze optie niet mogelijk en zal je jouw ouders of voogd om toestemming moeten vragen voor elke grote handeling. Zij zijn hiermee verantwoordelijk voor jouw handelen.

Welke vormen van e-commerce zijn er?

Bestaan er meer dan vier soorten e-commerce? – Layer 1 Er zijn vier traditionele soorten e-commerce, waaronder B2C (Business-to-Consumer), B2B (Business-to-Business), C2B (Consumer-to-Business) en C2C (Consumer-to-Consumer). Er is ook B2G (Business-to-Government), maar dat wordt vaak op één hoop gegooid met B2B.

Wat valt er allemaal onder e-commerce?

Wat is ecommerce? – Ecommerce of e-commerce staat voor electronic commerce ofwel elektronische bedrijfsvoering. Alle vormen van commercie die online plaatsvinden vallen onder deze term, het is daarmee niet beperkt tot webshops. Wat is ecommerce en wat zijn zoal de mogelijkheden bij handel via internet?

Welke opleiding voor e-commerce?

In het algemeen kun je de opleiding starten met: Vmbo: een diploma in de kaderberoepsgerichte, gemengde of theoretische leerweg (mavo) Mbo: een diploma in de basisberoepsopleiding (mbo niveau 2) of vakopleiding (mbo niveau 3)

Hoe oud moet je zijn voor e-commerce?

Onder de 18 ben je handelsonbekwaam – Volgens de wet ben je onder de 18 handelsonbekwaam. Je mag geen grote beslissingen nemen zonder toestemming van je ouders of voogd. Want ondanks je minderjarig bent, moet je met jouw webshop je inschrijven bij de Kamer van Koophandel en belasting betalen.

 1. Neem daarom bij het inschrijven van je webshop je ouders of voogd mee.
 2. Ben je 16 of 17? Dan is het mogelijk om een handlichting aan te vragen bij de kantonrechter.
 3. Wanneer deze goedgekeurd wordt, ben je niet langer handelsonbekwaam en heb je geen toestemming meer nodig van je ouders of voogd.
 4. Hierdoor ben je zelf aansprakelijk voor je handelen.

Om dit aan te vragen heb je echter wel toestemming nodig van je ouders of voogd. Ben je jonger dan 16 jaar? Dan is deze optie niet mogelijk en zal je jouw ouders of voogd om toestemming moeten vragen voor elke grote handeling. Zij zijn hiermee verantwoordelijk voor jouw handelen.