Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Financial Controller?

Wat Verdient Een Financial Controller
Als fulltime financial controller ga je gemiddeld tussen de 2.686 en 3.253 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 38.491 euro bruto, wanneer je 40 uur per week werkt.

Wat verdien je als Finance controller?

Baankansen en salaris – Je baankansen als Financial controller of Business controller zijn goed! Met hbo opleiding Finance & Control verdien je gelijk al een goed salaris. Het startsalaris ligt gemiddeld tussen de € 3.002 – 2.766* bruto per maand. Daarna kan dit al gauw flink oplopen.

Wat doe je als financial controller?

Wat doet een financial controller? – Een financial controller is verantwoordelijk voor het controleren van het werk van de financiële afdeling. Ook schrijft die financiële rapportages, adviseert de directie over financiële beleidsvragen en ondersteunt bij het ontwikkelen, uitvoeren en monitoren van de financiën in het algemeen. Lees meer over wat een financial controller doet

Welke opleiding heb je nodig voor financial controller?

Toelatingseisen. Je hebt een hbo-opleiding Finance & Control (Bedrijfseconomie), Accountancy, SPD of Schakeltraject Accountancy en Controlling afgerond. Je hebt enige jaren relevante werkervaring.

Wat verdient een CFO per maand?

Er blijft een stijgende lijn te zien in de salarissen binnen Finance. Er staat een recordaantal vacatures open en vele werknemers overwegen nu een overstap. Dat leidt tot een strijd om werving en behoud van talent. Maar omdat de geldpot door de coronacrisis onder druk staat, wordt er meer ingezet op secundaire arbeidsvoorwaarden.

Sollicitanten hebben het nu voor het uitkiezen en daarom beginnen bijvoorbeeld secundaire arbeidsvoorwaarden een grotere rol te spelen dan het salaris alleen, legt Robert Halfs managing director Frédérique Bruggeman uit. Het wervingsbureau presenteert de nieuwe cijfers in zijn Salarisgids 2022, “Bedrijfscultuur, secundaire arbeidsvoorwaarden en flexibiliteit zijn veel belangrijker.

Als een bedrijf een paar honderd euro meer biedt maar u daarvoor wekelijks drie uur in de file moet staan, dan zal de keuze misschien anders uitpakken.” Geen grote verhogingen Daarbij speelt ook een rol dat veel ondernemingen kosten hebben gemaakt tijdens de lockdowns.

 1. Daardoor is er minder ruimte voor financiële incentives en wordt er meer gesleuteld aan secundaire arbeidsvoorwaarden om personeel aan te trekken en te behouden.
 2. Bedrijven nemen het retentiebeleid onder de loep om talent te behouden”, vertelt Bruggeman.
 3. Er zullen naar verwachting geen grote salarisverhogingen volgen het komende jaar, maar door in te zetten op bijvoorbeeld flexibel werk, goed werkgeverschap, diversiteit, sociaal beleid, en meer kunnen bedrijven hun teams beter behouden.
See also:  Wat Verdient Een Salarisadministrateur In 2022?

Het brutomaandsalaris van CFO kunt u berekenen door de onderstaande jaarsalarissen te delen door 12,69. Een beginnende CFO komt daarmee in 2022 uit op een gemiddeld brutosalaris van 12.578 euro per maand. Het bruto maandsalaris van een zeer ervaren CFO bedraagt 19.270 euro,

Dit zijn indicaties van wat CFO gemiddeld verdienen. Grootte van de organisatie, regio, en andere factoren zijn van invloed op individuele salarissen. Ook omvatten de salarissen geen bonussen, voordelen of andere vormen van compensatie. Totaalplaatje belangrijker De wervingsmarkt is momenteel zeer dynamisch door het grote aanbod vacatures: bijna twee derde van de werknemers geeft aan de komende maanden mogelijk van baan te veranderen.

“In de huidige war for talent heeft de kandidaat het voor het kiezen. Mensen denken nu meer: wat wil ik echt? Wat zijn de carrièrekansen binnen het bedrijf? Wat zijn de trainingsmogelijkheden?” Kandidaten zijn post-corona veel meer op zoek naar een goede balans tussen werk en privé.

“Salaris blijft natuurlijk een belangrijke overweging, maar kandidaten kijken veel meer naar het totale plaatje.” Tijdelijk versus vast Het aanbod aan financiële functies groeit, voor zowel tijdelijke als vaste arbeidscontracten. “De komende tijd verwacht 58 procent van de ondernemingen vast personeel te zullen werven.” Binnen Finance blijven permanente functies populair, omdat er behoefte is aan financieel leiderschap met de bijbehorende kennis en ervaring om afdelingen naar een hoger niveau te tillen.

Van de ondervraagde CFO’s zet zestien procent specifiek in op tijdelijke functies en negentien procent op vaste aanstellingen. Het afgelopen jaar werd er juist meer ingezet op flexibele arbeidskrachten.

Wat verdiend een CFO per maand?

Salaris van een CFO Het salaris van een de hieronder vermelde functionarissen is berekend aan de hand van verschillende criteria. Zijn of haar kwalificaties, professionele ervaring in een bepaalde sector of branche, realisaties, carrière pad en anciënniteit.

 1. Rekening houdend met de omvang van het bedrijf.
 2. Grotere ondernemingen kunnen immers doorgaans hogere lonen aanbieden.
 3. Hoogopgeleide professionals met een masterdiploma in de economie, management, of financiën en accounting kunnen doorgaans een hoger loon in de wacht slepen.
 4. Een postgraduaat diploma in de Accounting en Management, of een masterdiploma in Accounting en Audit voegen hier nog extra waarde aan toe.
See also:  Wat Verdient Een Arts Assistent?

Het landelijke gemiddelde salaris voor een CFO in Nederland is €140.601. Schattingen voor salarissen zijn gebaseerd op 29 CFO professionals die door FinanceFactor Executive Finance Professionals in de afgelopen periode zijn bemiddeld en werkzaam zijn als CFO.

Wat is het verschil tussen een business controller en een financial controller?

Wat typeert een Financial Controller? – Een Financial Controller houdt zich juist wel meer bezig met de totstandkoming van de cijfers. Het maken van rapportages, jaarcijfers, winst-en-verliesrekeningen, dat is waar de Financial Controller zich mee bezighoudt.

Wat verdient een financial?

Verschillende factoren bepalen het salaris – Wat een verdient een financieel adviseur? Een financieel adviseur verdient ongeveer tussen de € 2500 bruto en ruim € 4000 bruto per maand. Het kan zelfs oplopen tot € 4500 bruto per maand inclusief bonussen.

Regio: in de Randstad ligt het salaris over het algemeen hoger dan in de rest van NederlandSekse: vrouwen verdienen soms minder dan mannenSector: In de financiële- liggen de lonen iets hoger dan gemiddeld

Welke vakken krijg je bij Finance en control?

Welke vakken krijg je tijdens je bachelor Finance & Control? – Je krijgt tijdens de studie verschillende economische vakken als bedrijfsadministratie, bestuurlijke informatievoorziening, interne en externe verslaglegging en financieel management. Bij sommige hogescholen die een bachelor Finance & Control aanbieden, kun je je specialiseren in bijvoorbeeld European entrepreneurship, bedrijfskundig management, marketing, logistiek of business consultancy.

Wie verdient meer CEO of CFO?

CEO verdient veel meer dan financiële topman De CEO van beursgenoteerde bedrijven verdienen veel meer dan een CFO, de financiële topman. Het verschil onder bedrijven in de AEX is vrij groot: een CEO heeft een gemiddelde vaste beloning van rond 1 miljoen euro, de CFO krijgt gemiddeld zeven ton.

 • Dat blijkt uit een onderzoek naar zestien AEX-ondernemingen van beloningsadviseur Focus Orange,
 • Als de bonussen ook worden meegerekend, liggen de salarissen nog verder uiteen.
 • Bij Heineken, Philips en Wolters Kluwer verdient een topman zelfs het dubbele van de beloning van de financiële topman.
 • Bij Vopak en Aalberts Industries is de kloof kleiner: daar is het verschil 30 procent.
See also:  Wat Verdient Een Warmtepomp Installateur?

Volgens het FD is het verschil in het inkomen van de CEO en CFO opvallend, omdat zij steeds vaker gezamenlijk de onderneming aansturen. In bedrijven wordt daarnaast vaak belang gehecht aan tegenwicht tegen de topman.

Lees ook:Dit artikel is oorspronkelijk verschenen op z24.nl

: CEO verdient veel meer dan financiële topman

Wat verdient CFO Heineken?

CEO – De chief executive officer van Heineken is D. (Dolf) van den Brink, geboren in 1973. Het salaris van Brink is € 1.250.000 exclusief een bonus van € 5.097.578. Het pensioen van de CEO is € 300.947. Brink heeft 4.379 aandelen in bezit.

Hoeveel verdient CEO per maand?

Check je Loon –

Minimum en maximum salaris voor Directeuren van grote ondernemingen – van € 3.045 tot € 7.922 per maand – 2023. Het aanvangssalaris van een Directeuren van grote ondernemingen bedraag meestal tussen de € 3.045 en € 4.746 bruto per maand. Na een dienstverband van 5 jaar bedraagt het salaris tussen de € 3.757 en € 5.821 per maand bij een werkweek van 38 uur.

Wat verdient een Head of Finance?

Het landelijke gemiddelde salaris voor een Head of Finance in Nederland is €105.616.

Hoeveel verdien je in Finance?

Hoeveel verdien je in de branche Finance gemiddeld in Nederland? In de branche Finance in Nederland verdient gemiddeld € 3.455 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.940 (laag) tot € 3.975 (hoog).