Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Fysiotherapeut Zzp?

Wat Verdient Een Fysiotherapeut Zzp
Fysiotherapeut

Informatie Overzicht | Informatie | Bedrijven (3) | Opleiding | Filmpjes
Actie Prijsopgave aanvragen
Salaris € 2.400 tot € 3.800 bruto per maand
Tarief € 60 per uur ex BTW
Boekhoudsoftware Boekhoudsoftware vergelijken

5 weitere Zeilen

Wat verdient een fysiotherapeut met eigen praktijk?

Fysiotherapeut – Over dit beroep

Over dit beroepWat doet een fysiotherapeut?Past het bij je?

Als fysiotherapeut adviseer, begeleid en behandel je patiënten met uiteenlopende lichamelijke klachten. Jij bent de deskundige op het gebied van het houdings- en bewegingsapparaat. Je helpt mensen met bijvoorbeeld pijn, krachtsvermindering, ademhalingsproblemen, zwellingen en bewegingsbeperkingen.

 1. Beroep fysiotherapeut Als fysiotherapeut behandel je allerlei patiënten met uiteenlopende klachten.
 2. Zo kan er een patiënt bij je komen die moet herstellen van een sportblessure of rugklachten heeft.
 3. Of een patiënt die moet revalideren na een zwaar ongeluk en opnieuw moet leren bewegen.
 4. Of een zwangere vrouw met bekkeninstabiliteit.

Klachten hebben verschillende oorzaken. En ieder consult zie je een andere patiënt. Dit maakt het beroep van fysiotherapeut enorm variërend en boeiend. Het beroep kent meerdere specialisaties. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als sportfysiotherapeut of kinderfysiotherapeut.

 • Wat doet een fysiotherapeut nu precies? De situatie van iedere patiënt is weer anders en dat vraagt om een persoonlijke benadering.
 • De juiste behandeling kies je door goed naar de klachten van de patiënt te luisteren en door je in te leven in de problemen.
 • Je legt duidelijk uit wat de behandeling inhoudt.

Het is ook heel belangrijk dat je patiënt zich op zijn gemak voelt bij jou. Vaak worden patiënten doorgestuurd door een huisarts of een medisch specialist. Maar patiënten hebben geen verwijsbrief nodig voor de fysiotherapeut. Ze kunnen ook op eigen initiatief bij jou terecht.

 • Salaris fysiotherapeut Je vraagt je misschien af: hoeveel verdient een fysiotherapeut? Je salaris als fysiotherapeut in loondienst is afhankelijk van het type instelling waar je werkt (de cao die hier van toepassing is).
 • Dus, wat verdient een fysiotherapeut? Als beginnend fysiotherapeut kun je minimaal rekenen op een bruto salaris van zo’n € 2.250,- per maand, exclusief 8 procent vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering.

Dit kan oplopen tot ongeveer € 3.800,-. Ben je leidinggevende, dan is het salaris wat hoger. Als zelfstandig fysiotherapeut krijg je veelal een vergoeding op basis van afspraken met ziektekostenverzekeraars. Je inkomen is in dat geval afhankelijk van het aantal mensen dat je behandelt en van het type behandelingen.

Waar verdien je het meest als fysiotherapeut?

Marktconform salaris Fysiotherapeut per opleiding –

See also:  Wat Verdient Youtuber?
# Opleidingsniveau Gem. salaris p/m
1 Universiteit € 3.970
2 HBO € 3.570
3 MBO € 3.235
4 LBO / VMBO € 3.070

Hoeveel kost een uur fysio?

Wat je voor fysiotherapie betaalt, hangt grotendeels af van de manier waarop je bent verzekerd. Vanuit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed en krijg je te maken met een verplicht eigen risico. In 2023 is dat € 385. De meeste Nederlanders hebben daarom een aanvullende verzekering die (een deel van) de kosten voor fysiotherapie dekt.

 • Voor een aanvullende verzekering geldt nooit een eigen risico.
 • Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen fysiotherapie zelf te betalen en dus geen aanvullende verzekering af te sluiten.
 • Osten aanvullende verzekering De premies voor aanvullende verzekeringen verschillen per verzekeraar en zijn mede afhankelijk van de dekking.

Een verzekering die 9 behandelingen fysiotherapie vergoedt, is uiteraard goedkoper dan een verzekering die 36 behandelingen vergoedt. De premies van de verschillende aanvullende verzekeringen kun je vergelijken op ZorgverzekeringWijzer.nl, Bij een naturapolis wordt alles vergoed als je naar een fysiotherapeut gaat die een contract heeft met je zorgverzekeraar.

Doe je dat niet, dan is de kans groot dat je (een deel van) de rekening zelf moet betalen. Bij een restitutiepolis wordt over het algemeen het grootste deel vergoed, ongeacht of jouw fysiotherapeut een contract heeft met jouw zorgverzekeraar. Soms betaalt de gemeente mee Sommige gemeenten bieden inwoners met een laag inkomen een gemeentelijke zorgverzekering aan.

Dat is een verzekering op maat (de gemeentepolis) die van groot belang kan zijn voor mensen met een beperking en/of chronisch zieken. Voor deze groep is een verzekering betaalbaar omdat de gemeente meebetaalt aan de premie. Informeer bij je gemeente of ga naar www.gezondverzekerd.nl en klik op je gemeente.

Fysiotherapie zelf betalen Voor fysiotherapie gelden geen vaste tarieven. Elke fysiotherapeut is verplicht de tarieven van de praktijk zichtbaar op te hangen in de behandelkamer(s). Daarnaast vermelden de meeste fysiotherapeuten hun tarieven op hun website. Heb je geen aanvullende verzekering of heb je meer behandelingen nodig dan door je aanvullende verzekering wordt gedekt? Dan betaal je de kosten voor fysiotherapie zelf.

De kostprijs voor een behandeling van een half uur ligt op ongeveer 43 euro, maar er zijn praktijken waar de kostprijs lager of iets hoger uitvalt. Een behandeling door een gespecialiseerde fysiotherapeut (bijvoorbeeld manuele therapie of kinderfysiotherapie) kost meer.

Hoeveel kost fysio gemiddeld?

Wat kost fysiotherapie? – De vraag hoeveel een fysiotherapiebehandeling kost is moeilijk te beantwoorden. Er zijn geen vaste prijzen voor fysiotherapie. Gemiddeld ligt de prijs voor een reguliere behandeling tussen de €35 en €45. Een specialistisch tarief, bijvoorbeeld voor manuele therapie of kinderfysiotherapie is meestal weer wat duurder.

Ben je aanvullend verzekerd voor fysiotherapie, dan worden de kosten volledig of deels vergoed door je verzekeraar. Bij de meeste verzekeringen heeft je verzekeraar contracten afgesloten met fysiotherapeuten. Check bijvoorbeeld met de Zorgvergelijker of de fysiotherapeut van je keuze wel een contract heeft met je verzekeraar.

Als dat niet het geval is, krijg je vaak niet het hele bedrag vergoed. Let op: Als je behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgt uit de basisverzekering, dan wordt dit verrekend met je eigen risico, Dit geldt niet als de behandeling vergoed wordt uit een aanvullende zorgverzekering.

Hoeveel verdien je met een eigen praktijk?

Hoeveel geld verdient een huisarts? Als je huisarts wilt worden, moet je allereerst een opleiding Geneeskunde te hebben afgerond. Eerst moet er drie jaar een bacheloropleiding gevolgd, waarna een driejarige master volgt. In de masterfase worden de zogenaamde coschappen gelopen, wat vergeleken kan worden met een stage.

Indien deze met goed resultaat zijn afgerond, mag er een artsexamen worden gedaan. Als dit wordt gehaald, kan worden gestart aan de specialisatie tot huisarts. Een specialisatie tot huisarts duurt ook weer drie jaar. Daarna mag je jezelf – eindelijk – huisarts noemen. Deze specialisatie tot huisarts is een universitaire opleiding, waarbij je in totaal twee jaar in een huisartsenpraktijk werkt en een jaar diverse specialisaties doet.

Denk hierbij aan ouderengeneeskunde of psychiatrie. Wat Verdient Een Fysiotherapeut Zzp Geneeskunde studeren Al met al een pittig traject wat moet worden doorlopen. Al met al niet zo gek wanneer je je bedenkt dat een huisarts van nagenoeg alles voldoende moet weten om jouw kwaaltje te kunnen specificeren. Zeg eens eerlijk: “Hoeveel ongedefinieerde kwaaltjes heb je zelf niet gehad?” De huisarts moet beoordelen of een aandoening kwaad kan of niet, waarbij een kleine misstap mogelijk grote gevolgen kan hebben.

De meeste mensen nemen het advies van de huisarts aan. Als hij of zij zegt dat het geen kwaad kan, zal het overgrote deel er niet mee naar een specialist gaan. Wil je toch naar een specialist, dan zal de huisarts hierin adviseren. De meeste huisartsen in Nederland zijn zelfstandige ondernemers. Soms zijn het meerdere zelfstandige ondernemers die zichzelf in een praktijk vestigen, waardoor de overheadkosten laag kunnen worden gehouden.

De huur van een pand hoeft tenslotte maar eenmalig betaald te worden, en wanneer dit kan worden gedeeld met drie huisartsen, dan scheelt dat aanzienlijk. Zelfs een assistent of kleine apotheek kan gedeeld worden door de huisartsen. Hierdoor zijn huisartsen veelal zelfstandige ondernemers.

Het komt zelden voor dat een huisarts in dienst is bij een huisartsen praktijk. Hoe verdient deze ondernemer dan zijn geld, als het zijn of haar patiënten, zelf geen geld kost? De zorgverzekeraar betaalt een bedrag aan de huisarts voor behandelingen. Alle behandelingen die een huisarts kan doen, zijn ingedeeld in diverse categorieën, zoals een kort, middellang of lang consult.

Hiervoor worden vaste prijzen gehanteerd bij de zorgverzekeraar en op basis hiervan, krijgt de huisarts betaalt. Daarnaast krijgt een huisarts per kwartaal een vast bedrag per ingeschreven patiënt. Hoe meer patiënten een huisarts heeft, hoe meer hij dus verdient.

Prestatie Consult korter dan 20 minuten: €27,63 Consult langer dan 20 minuten: €55,27 Visite korter dan 20 minuten: €41,45 Visite langer dan 20 minuten: €69,08 Telefonisch consult: €13,82 Vaccinatie: €13,82

De bedragen per patiënt, per kwartaal, zijn afhankelijk van diens leeftijd en of iemand in een achterstandswijk woont. Let op: deze bedragen zijn per maand en per ingeschreven patiënt. Je hoeft dus niet bij de huisarts te zijn geweest! Nu weet je ongeveer wat jij kost voor de verzekering, maar onduidelijk is nog steeds wat de huisarts zelf verdient.

Zoals hierboven te lezen, zijn de verdiensten van een huisarts van heel veel factoren afhankelijk. Echter kunnen we wel een gemiddeld inkomen per jaar schetsen van een huisarts. Zo verdient een huisarts die zelfstandig is en dus een eigen praktijk heeft in Nederland gemiddeld tussen de €90.000 en €100.000 bruto per jaar.

Hier zijn de kosten voor de praktijk al van af, maar hierover/hiervan moet natuurlijk nog wel belasting, pensioenopbouw, verzekeringen etc. van betaald worden. Een huisarts die in loondienst werkt verdient, afhankelijk van zijn ervaring, onregelmatigheidstoeslagen en leeftijd een bedrag tussen de €4.100,- en €6.000,- bruto per maand.

Hoeveel verdien je als psychomotorisch therapeut?

Salaris psychomotorisch therapeut 2023 – Het salaris van een psychomotorisch therapeut ligt in 2023 gemiddeld tussen de € 2.900 en € 3.900 bruto per maand. Het psychomotorisch therapeut salaris is ook afhankelijk van de functieschaal, je werkervaring en de werkgever.