Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Hovenier Per Uur?

Wat Verdient Een Hovenier Per Uur
Het uurloon van een hovenier – Het inschakelen van een hovenier hoeft helemaal niet veel te kosten. Het gemiddelde uurloon is circa €45 euro per uur. Dat is wel echt enkel het uurloon, dus daarbij komen nog de voorrijkosten en de materiaalkosten. Denk hierbij aan kosten voor kunstmest, beplanting en andere materialen.

Wat verdient een hovenier in loondienst?

Wat verdien je gemiddeld als hovenier? Als hovenier ga je gemiddeld tussen de 1.815 en 1.897 euro bruto per maand verdienen. Per jaar is dat 24.053 euro bruto.

Hoeveel betaal ik voor 1 uur voor een tuinman?

Wat kost een tuinman voor het maken van een tuinontwerp? – Ben je niet op zoek naar tuinonderhoud, maar wil je graag een tuinontwerp om je gehele tuin een make-over te geven? In sommige gevallen kan een tuinman dan uitkomst bieden, maar meestal moet je een hovenier of tuinarchitect inschakelen voor het maken van een ontwerp, speciaal voor jouw tuin.

Product Gemiddelde prijs (incl. btw en arbeidskosten)
Tuinontwerp tot 100 m² € 200 – € 500
Tuinontwerp 100 – 200 m² € 500 – € 600
Tuinontwerp 200 – 400 m² € 650 – € 750
Tuinontwerp 400 – 800 m² € 800 – € 900
Beplantingsplan +50% van de ontwerpkosten

Hoeveel verdient hovenier ZZP?

Besparen op het uurtarief van een hovenier – Het uurtarief van een hovenier kan voor veel mensen die hun tuin (opnieuw) willen aanleggen of onderhouden een doorn in het oog zijn. Er is gelukkig een mogelijkheid om er voor te zorgen dat u kunt rekenen op de laagst mogelijke prijs, namelijk door offertes bij meerdere hoveniers aan te vragen.

Hoeveel verdient een tuinman netto?

Het loon van een zelfstandig tuinaannemer: 3.000 euro netto.

Wat kost snoeien per uur?

De gemiddelde kosten voor het snoeien van bomen of struiken ligt grofweg tussen de €35 en €60 per uur. De totale kosten verschillen per klus en het is daarom goed om je in te lezen in de verschillende mogelijkheden en kosten voordat je een klus plaatst. Zo voorkom je verrassingen en vind je snel de juiste vakman.

Wat is het verschil tussen een tuinman en hovenier?

Specifiek woordgebruik – Er is veel betekenisoverlap tussen de woorden tuinman (of tuinvrouw, meervoud tuinlieden ) en hovenier, maar er zijn ook verschillen:

 • Tuinlieden kunnen in dienst zijn van een particuliere tuineigenaar; een hovenier is dat in het algemeen niet, deze werkt als of bij een hoveniersbedrijf.
 • Een hovenier kan niet alleen tuinen onderhouden, maar ook nieuwe tuinen aanleggen; sommigen vermijden voor dat laatste het woord ‘tuinman’.

Volgens het eerste onderscheid heeft “tuinman” dus een ruimere betekenis dan hovenier, volgens het andere onderscheid juist een beperktere betekenis. Nederlandse beroepsverenigingen en opleidingen gebruiken tegenwoordig hoofdzakelijk het woord hovenier.

Wat kost het om een heg te laten snoeien?

Prijs haag laten snoeien – Afhankelijk van de expertise van de professional en de uit te voeren werken, zijn de prijzen van een tuinman doorgaans afhankelijk van deze factoren:

 • Keuze voor eenmalig of periodiek onderhoud;
 • Het soort tuin: onderhoudsvriendelijk of arbeidsintensief;
 • De oppervlakte van de tuin;
 • Eventuele bijkomende werkzaamheden, zoals een boom kappen;
 • De afvoerkosten van het groenafval (per kg);
 • De verplaatsingskosten;
 • Het benzineverbruik van tuinmachines.

De meeste tuinmannen rekenen een uurtarief aan. Dat start vanaf gemiddeld € 35 en kan oplopen tot € 55 (incl. btw). Hagen snoeien behoort doorgaans tot één van de taken die tijdens een periodiek onderhoud worden aangepakt. Wanneer je met een vaste tuinier werkt, is de prijs voor een periodiek onderhoud vaak voordeliger dan wanneer je éénmalig een tuinman laat komen.

Wat kost gemiddeld een tuin aanleggen?

Gemiddelde kosten tuinaanleg De gemiddelde prijs voor het ontwerp van een tuin liggen tussen de €350 en €900. De gemiddelde kosten voor een tuinaanleg ligt tussen de €500 en €20.000. Het kan ook zijn dat de hovenier uurprijzen meerekent. De gemiddelde kosten hiervan liggen tussen de €35 en €75 per uur.

Wat kost het ophogen van een tuin?

Vergelijk offertes – Hoveniers hanteren verschillende prijzen voor het ophogen van je tuin. Het is daarom altijd verstandig om offertes aan te vragen. Op die manier kan je de verschillende prijzen vergelijken en weet je zeker dat je niet te veel betaalt.

Hoeveel kost maandelijks tuinonderhoud?

Prijs onderhoud tuin – Voor een tuinonderhoud hanteert de hovenier/tuinman meestal een uurprijs. Voor een tuinonderhoud betaal je gemiddeld 35 à 55 euro per uur (incl. btw), Hier kunnen nog materiaalkosten en andere kosten (bijvoorbeeld voor het afvoeren van tuinafval, voor meststoffen, voor planten,) bijkomen.

 1. Voor een groot onderhoud van een gemiddelde tuin kan je je verwachten aan een totaalprijs van 800 à 1.000 euro.
 2. Bij het afsluiten van een onderhoudscontract kan de prijs per onderhoud lager liggen.
 3. Meestal wordt dus een uurprijs gehanteerd, maar het is ook mogelijk om een bepaald budget af te spreken waarbinnen de tuinaannemer moet blijven.

Met deze laatste manier kan je een goed zicht op de kosten krijgen en kom je niet voor een verrassende factuur te staan. TIP : Aangezien de tarieven uiteen kunnen lopen, is het verstandig om op voorhand meerdere offertes aan te vragen bij professionals in tuinwerken.

Hoeveel verdient een hovenier niveau 3?

Wat verdien ik na de opleiding Hovenier? – Na je opleiding start je op ongeveer 2160 euro bruto*. Na 5 jaar verdien je ongeveer 2527 euro bruto per maand.

Dat is netto ± euro (dit houd je over)Per uur is dat omgerekend 14,61 euro bruto.Het loon bij deze opleiding is ongeveer 271 euro meer t.o.v. het gemiddelde van alle MBO Niveau 3 opleidingen.

* We gaan ervan uit dat je over 2 jaar start met werken. Bekijk de grafiek om meer duidelijkheid te krijgen over bedragen en ontwikkeling van het salaris. * Het salaris is van veel factoren afhankelijk. Onder andere hoe jij je ontwikkelt, maar ook de branch waarin je werkt. Bovenstaande cijfers zijn daarom ter indicatie en geen vaste bedragen.

Heb ik een goed salaris?

Gemiddeld salaris per leeftijd (netto)

Leeftijd Gemiddeld salaris per maand (netto) Gemiddeld salaris per jaar (netto)
Tot 25 jaar 1175 euro 14.100 euro
25 tot 35 jaar 2.516,67 euro 30.200 euro
35 tot 45 jaar 2.783,33 euro 33.400 euro
45 tot 55 jaar 3.100 euro 37.200 euro