Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Kitter Zzp?

Wat Verdient Een Kitter Zzp
Kitter

Informatie Overzicht | Informatie | Bedrijven (9) | Opleiding | Filmpjes
Salaris € 1.800 tot € 2.500 bruto per maand
Tarief € 30 per uur ex BTW
Boekhoudsoftware Boekhoudsoftware vergelijken
Boekhouding Direct een boekhoudprogramma afnemen

6 weitere Zeilen

Hoeveel verdien je als kitter?

Een Kitter in Nederland verdient gemiddeld € 2.290 bruto per maand. Salarissen variëren van € 1.950 (laag) tot € 2.635 (hoog).

Wat verdient een kitter per meter?

Een professionele kitter rekent meestal een prijs van gemiddeld € 4,- tot € 7,- per strekkende meter. Veel specialisten beginnen met een starttarief voor kitwerk, waarvan de hoogte per vakman kan verschillen.

Wat verdient een ZZP in de techniek?

Gemiddeld uurtarief per ZZP beroep

Type ZZP beroep Minimum/maximum
Vrachtwagenchauffeur €20,- / €35,- per uur
Installatiemonteur €40,- / €80,- per uur
Tekenaar bouw €30,- / €60,- per uur
Verpleegkundige 4 €30,- / €45,- per uur

Wat verdient een zelfstandige stukadoor?

Uurtarieven zzp’ers

Beroep Uurtarief zzp’ers
Minimum Maximum
Stukadoor € 30 € 55
Tegelzetter, tegellegger (vind een opleiding via Springest) € 30 € 55
Metselaar (vind een opleiding via Springest) € 30 € 60

Wat kost een professionele kitter?

Wat kost een kitter – Een professionele kitter kost gemiddeld € 4,- tot € 11,- per strekkende meter, afhankelijk van de voegbreedte, ondergrond, kleur en merk. Vaak betaal je een starttarief van gemiddeld € 60,- euro (voor kitwerk onder de 20 meter) Daarnaast zijn er soms voorrijkosten als de kitter van ver komt.

Wat kost het kitten van een badkamer?

Badkamer kitten kosten | Kitwerk prijzen vergelijken Het kitten van de badkamer is een belangrijke klus en moet door een professional of doorgewinterde klusser worden uitgevoerd. Fouten en lekken in het kitwerk kunnen voor problemen zorgen. In dit artikel hebben we het over badkamer kitten kosten, Je kuntn via ons ook gemakkelijk prijzen vergelijken van aannemers uit de regio.

Zij kunnen het kitwerk in de badkamer voordelig voor je doen. Loodgieter prijzen vergelijken? Ontvang direct gratis meerdere offertes van loodgieters uit je regio! Goed kitwerk zorgt ervoor dat alle naden en kieren in de badkamer gedicht worden. In een vochtige ruimte moet extra aandacht worden besteed aan het kitwerk.

Wanneer de kitrand lek of poreus is kan deze vocht doorlaten. Dit kan op den duur voor grote problemen zorgen. Ook wanneer je badkamer al eens is gekit door een professional moet het toch om de zoveel jaar nagekeken worden. Als de kit uitgedroogd is of kleine gaten in zitten dan moet het kitwerk (gedeeltelijk) vervangen worden.

Het ziet er netjes en professioneel uit Je krijgt in veel gevallen garantie op het kitwerkGebruik van schimmelwerende kitHet scheelt tijd (en dus geld)Je kunt met een gerust hart de vochtige ruimte benutten

Het kitten van een badkamer kost gemiddeld tussen de € 100 en € 300. De prijs is afhankelijk van:

Het materiaal gebruikAantal manurenHet aantal naden die moeten gedicht wordenDe toegankelijkheid van de ruimteDe voorrijkosten (kit bedrijf uit de regio of niet)

Zoals boven al gezegd raden we je aan om het kitten van de badkamer te laten uitvoeren door een professional. Je zult iets meer geld moeten uitgeven, maar op de lange termijn heb je er meer plezier van. Het is van noodzaak dat het kitwerk in de badkamer goed wordt uitgevoerd.

Of het nu gaat om het kitten van een nieuwe badkamer, een verbouwde badkamer of het vervangen van kapot of beschimmeld kitwerk het blijft een hele klus. Voor het laten kitten van de badkamer verschillend de prijzen best wel. Om achter een goede prijs te komen zul je de badkamer kitten prijzen van verschillende bedrijven moeten vergelijken met elkaar.

Lees meer over Benieuwd hoeveel deze klus of verbouwing precies kost? Vul onderstaand formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend prijzen om te vergelijken. Onze aannemers kunnen je scherpe prijzen geven voor het kitten van je badkamer. Betaal niet te veel en kies de beste deal! : Badkamer kitten kosten | Kitwerk prijzen vergelijken

Hoe lang duurt kitten badkamer?

Badkamer kitten? Ben je van plan die beschimmelde kitnaad in de douche te vervangen of wil je het nieuwe bad afkitten? Siliconenkit zorgt voor een schimmelbestendige en waterdichte aansluiting tussen verschillende materialen in je badkamer en is daarom erg belangrijk om lekkages te voorkomen.

 1. It verwijderen en nieuwe kit aanbrengen lijkt een lastige klus, maar volg je onderstaande stappen en tips dan kan jij gemakkelijk zelf jouw badkamer afkitten! Het is nodig om oude kit in de badkamer te verwijderen wanneer deze niet helemaal meer aansluit of als er zelfs gaten inzitten.
 2. Ook schimmel op de kitnaad of een andere kleur kan een reden zijn om je badkamer opnieuw te kitten.

Voordat je de nieuwe kit aanbrengt is het nodig de oude kit helemaal te verwijderen. Wanneer er resten achter blijven is er kans op mindere hechting waardoor de kit minder waterdicht is en de kit minder lang meegaat. Start met verwijderen Gebruik voor het verwijderen van kit scherp materiaal zoals een kitkrabber, afbreekmesje, plamuurmes of verfkrabber.

 • Test van te voren hoeveel kracht je moet zetten, om te voorkomen dat je de ondergrond beschadigt.
 • Snijd met je mes beide delen van de voeg zo goed mogelijk los en trek eerst een klein stukje van de kit los om vervolgens de kit in grote stukken los te trekken met bijvoorbeel de,
 • Vaak blijven er hardnekkige restjes kit achter verwijder deze door de restjes los te schrapen met een kitschraper of verfschraper.

Wanneeer de ondergrond hier niet geschikt voor is kun je een gebruiken om de hardnekkige restjes makkelijk te verwijderen. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk, de ondergrond moet namelijk stof, vuil- en vetvrij zijn voor een goede hechting van de nieuwe kitlaag.

Reinig de ondergrond met huishoudammonia. Zaten er nog schimmelresten van de oude kitrand, verwijder deze dan met om te voorkomen dat de schimmel zich hecht aan de nieuwe kitlaag. Zorg ervoor dat alles goed droog is voordat je verder gaat. Om rotzooi te voorkomen en een strakke kitrand te bevorderen is het handig om de ondergrond af te plakken met tape of een speciale kitstrip.

Breng de tape aan op het bad en de muur, circa 2 à 3 mm van het hart van de voeg. De open ruimte tussen de tape bepaald hoe groot de nieuwe kitlaag wordt. Laat bij onstabiele (meeverende) baden het bad vol lopen met water, gedurende 24 uur, om de maximale voegbreedte te creëren.

 1. Gebruik een afbreekmes of de om de top van het schroefdraad af te snijden.
 2. De opening mag best groot zijn, maar zorg ervoor dat je het schroefdraad niet helemaal van de koker snijdt.
 3. Draai de spuitmond op de koker en snijdt de top van de spuitmond schuin af.
 4. De grootte van de opening bepaalt de grootte van de kitstrook.

Doe de koker in het kitpistool en knijp door tot je ziet dat de spuitmond met kit vult. Ga je voor de eerste keer kitten, spuit dan eerst een stukje op karton uit om te zien of de kitlaag breed genoeg is en om aan te voelen hoeveel kracht je moet zetten.

Zo nu kan het kitten beginnen! Zorg ervoor dat eerst begint met de horizontale vloerafdichtingen en daarna de verticale wandafdichtingen. Houd het kitpistool in een hoek van 45 graden, werk vanuit een hoek, met de schuine kant van de spuitmond naar beneden. Spuit de kit gelijkmatig uit de koker terwijl je een vloeiende beweging langs de kitnaad maakt.

Er zijn een paar dingen belangrijk om het beste resultaat te krijgen:

See also:  Wat Verdient Een Agogisch Medewerker?

Zorg dat de kit ruim in de voeg wordt aangebrachten de voeg goed vol zit Zorg dat de beide hechtingsvlakken goed geraakt zijn

Zo de kitlaag zit er op, nu is het belangrijk de kitrand af te strijken. Doe de Multi Tool in een bakje met zeepsop (zonder citrus bestanddelen). Strijk de kitnaad binnen 5 tot 10 minuten glad met de zodat er een aflopende kitnaad ontstaat. Gebruik de met de holle kant naar boven zodat de overtollige kit wordt opgevangen.

Verwijder het tape en strijk de kit nog een keer glad met een natte vinger van de zeepsop voor het beste eindresultaat. Na 10 minuten ontstaat er een huidje op de kitlaag, maar pas na minimaal 2 uur is de kitlaag bestendig tegen water en kan je dus gaan douchen. Afhankelijk van de dikte van de voeg duurt het nog even voordat de kitrand volledig is uitgehard (4mm per 24 uur).

Raak de kitrand de eerste 72 uur niet aan om te voorkomen dat je de kitrand los trekt of beschadigt. Ga je kitten in een sanitaire ruimte, zoals de badkamer of het toilet, dan is het van belang dat je een waterdichte en schimmelbestendige kit gebruikt.

Bison Siliconenkit Sanitair is hiervoor de beste oplossing, deze kit is op basis van siliconenrubber en zorgt voor de waterbestendigheid en beschermt tegen schimmels. De kitten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat de voeg aansluit bij het design van de badkamer. Extra bijnodigheden: Zie hieronder de verschillende soorten Siliconen Sanitair kit.

Gebruik de lijmadviseur om uit te zoeken welke kit er nodig is voor jouw klus: Siliconenkit met langdurige kleurbescherming. Waterbestendige siliconenkit voor alle sanitairafdichtingen. Neutrale siliconenkit voor afdichtingen bij acrylbaden. Neutrale siliconenkit voor afdichten rondom natuursteen.

Kan een loodgieter kitten?

AFKITTEN OF VERVANGEN – Loodgieter.nl kan u van dienst zijn bij het aanbrengen of vervangen bij kleine stukjes kitwerk, zoals het afkitten van het toilet of een wasbak. Grote klussen, zoals het afdichten van kozijnen of complete badkamers laten wij liever over aan een ervaren professionele kitter.

 1. Itwerk is een vak apart en elke situatie is weer anders.
 2. Elke ondergrond en materiaalkeuze brengt ook weer een andere werkwijze met zich mee.
 3. Door grote klussen aan een vakman toe te vertrouwen, heeft u de garantie dat uw kitwerk jarenlang in goede conditie blijft.
 4. Wij denken graag met u mee over wat Loodgieter.nl voor u kan betekenen met kleine klussen.

Mochten wij de klus niet voor u kunnen uitvoeren, dan kunnen wij u altijd in contact brengen met een vertrouwde buitenstaander waar wij goede ervaring mee hebben en die de klus naar tevredenheid voor u kan klaren. Bel ons om de mogelijkheden te bespreken via 085-8770419 of vul het aanvraagformulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Is kitten een beroep?

Wat doet een Kitter? – Een kitter is verantwoordelijk voor het afdichten van verschillende ondergronden door middel van kit, zoals badkamers, keukens, toiletruimtes, gevelelementen en wasbakken. Het is de kitter die er voor zorgt dat alle naden netjes afgewerkt worden door middel van kit.

Over het algemeen is het zo dat de meeste kit-bedrijven werkzaam zijn binnen de nieuwbouw, omdat binnen nieuwbouwprojecten veel gekit moet worden. Aannemers maken gebruik van speciale kit-bedrijven, omdat het netjes kunnen kitten niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Binnen nieuwbouwprojecten is het meestal niet de tegelzetter of timmerman die verantwoordelijk is voor kitwerkzaamheden, omdat aannemers gebruikmaken van speciale kit-bedrijven, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende kit-technieken.

Het grote voordeel van het inschakelen van professionele kitters is dat tegelzetters of bijvoorbeeld timmermannen dit dan niet zelf hoeven te doen. Deze vakmensen zijn vaak al druk genoeg met andere werkzaamheden en laten het kitten over aan gespecialiseerde kitters.

 1. Als het maar om één woning gaat dan kit een tegelzetter of timmerman de verschillende ruimtes in de meeste gevallen wel zelf.
 2. Tegenwoordig worden veel verschillende naden voorzien van kit en niet alleen natte ruimtes.
 3. Alle bouwelementen, die eventueel kunnen werken worden in de meeste gevallen voorzien van speciale kit om scheuren en/of lekkages te voorkomen.

Het netjes kitten is een specialisatie, die om de nodige ervaring vraagt als kitter. Het beroep kitter moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat kitwerkzaamheden ook onderdeel kunnen uitmaken van andere beroepen. In alle gevallen is het secuur kunnen werken als kitter belangrijk, omdat kitnaden niet alleen functioneel moeten zijn maar juist ook netjes.

Wat vraag je als zzp per uur?

Rekenvoorbeeld uurtarief – Op basis van het stappenplan geven we je een rekenvoorbeeld dat een zzp’er kan maken voor het bepalen van zijn uurtarief (globale berekening):

Zakelijke kosten: € 900 per maand, € 10.800 per jaar Benodigd leefgeld (incl. vakantiegeld): € 2.500 per maand, € 30.000 per jaar

Het netto jaarinkomen voor deze zzp’er moet minstens zijn: € 30.000. Dit is ongeveer 64% van je nettowinst, want je wilt een bedrag opzij zetten voor de inkomstenbelasting en bijdrage Zvw. Als 64% van het loon € 30.000 is, dan is 100% een bedrag van € 46.875.

Tel daar de zakelijke kosten bij op, en je hebt de benodigde jaaromzet: € 46.875 + € 10.800 = € 57.675. Goed om te bedenken: dit is de omzet exclusief btw. Stel je werkt fulltime. Dat betekent dat zo’n 60% van de 1840 uur declarabele uren zouden zijn. Dat komt neer op 1.104 uur. In zoveel uur moet je dus je beoogde omzet bereiken.

Je uurtarief is dan: € 57.675 / 1.104 = € 52,24 Een onderzoek van de markt wijst uit dat zzp’ers in hetzelfde vakgebied gemiddelde uurtarieven hebben van tussen de € 45 en € 65. Deze zzp’er heeft de nodige ervaring en besluit daarom te kiezen voor een uurtarief van € 60,-.

Wat is goedkoper zzp of loondienst?

Zzp-tarieven versus uurloon – Dat geldt lang niet voor alle zzp’ers. De onderzoekers van Loonwijzer vergeleken uurtarieven van zzp’ers met die van werknemers in loondienst. Hieronder zie je een actuele lijst met tarieven van veel voorkomende beroepen. De tarieven voor zzp’ers zijn vaak hoger dan de tarieven in loondienst. Wat Verdient Een Kitter Zzp Tabel: RTL Z, bron: Loonwijzer. Klik op de afbeelding om te vergroten.

Hoeveel verdient een ZZP er per maand?

Verleidelijk – Stel dat je € 40,- per uur verdient als zzp’er en je maakt 160 declarabele uren per maand, dan komt er mooi maar eventjes € 6.400,- per maand binnen op jouw zakelijke rekening. Wat is er verleidelijker dan dit bedrag een mooie bestemming te geven.

See also:  Wat Verdient Een Operationeel Directeur?

Hoe snel kit afstrijken?

Gebruik afwasmiddel om de kitnaad glad af te strijken. Afwasmiddel is een ontvetter waar de kit zich niet aanhecht, daardoor kan je de kit makkelijk afstrijken. Spray de hele naad in één keer in, wees niet bang dat je teveel gebruikt. Strijk vervolgens het kit plaatje in met afwasmiddel.

 • Gebruik het kitplaatje met de schuine kant zodat het water goed wegloopt en je minder kans hebt op schimmel.
 • Plaats het kitplaatje in de hoek en trek deze in één beweging over de kitnaad.
 • Verwijder de overtollige kit van het kitplaatje, door de ontvetter blijft de kit niet plakken.
 • Spray vervolgens een vinger in om nog één keer over de kitnaad heen te strijken voor een perfect glad eindresultaat.

Kies de vinger uit die qua grootte het best past bij de kitnaad en strijk in één vloeiende beweging. Spray het afbreekmes in met afwasmiddel en verwijder de overtollige kit op de tegels.

Hoe duur is een kitten?

Kosten voor de aanschaf – Hoeveel je voor je kat of kitten moet betalen, is afhankelijk van het soort kat dat je koopt. De prijs voor een raskat begint bij € 600,-. Voor een kat zonder stamboom betaal je gemiddeld € 150,-. Vraag altijd na wat je krijgt voor dit bedrag.

Koop je bijvoorbeeld een stamboomloze kitten via de Dierenbescherming, dan zitten kosten voor chippen, inenten en ontwormpillen vaak bij de prijs in. Als je hier met de kattenfokker – ook wel een cattery – of het asiel goede afspraken over kunt maken, bespaar je een hoop geld. Mocht je binnenkort een kitten in huis krijgen, dan moet je daar een aantal spullen voor kopen,

Denk aan een kattenbak, voer en speeltjes. Voor alle benodigdheden reken je ongeveer € 150,- tot € 200,-.

Hoeveel kit nodig per meter?

Rekenmodel – Er bestaat een rekenmodel dat, zeker in het geval van afdichtingskit, een goede indicatie geeft voor de voegdimensies en bijbehorende hoeveelheden kit. Als vuistregel kunt u uitgaan van een som die de volgende variabelen meeneemt: lengte af te dichten voeg x hoogte voeg x diepte voeg = de benodigde hoeveelheid kit (ml).

Stel dat u een voeg moet afdichten die 5 meter lang, 10 millimeter hoog en 5 millimeter diep is. Dan komt u op 5 x 10 x 5 = 250 milliliter kit. In dat geval hebt u aan een koker kit van 310 milliliter of een worst van 600 ml ruim voldoende. Onderstaande tabel verduidelijkt de dimensies nog wat verder en toont hoe de bovenstaande formule uitpakt voor een aantal concrete maten.

Lengte voeg (m) Hoogte voeg (mm) Diepte voeg (mm) Hoeveelheid kit (ml) 2 5 5 50 3 6 6 108 4 7 7 196 5 8 8 320 8 7 8 448 12 10 11 1320 Afhankelijk van de precieze ondergrond die u onder handen wilt nemen, hebben wij verschillende professionele siliconenkitten of acrylaatkitten beschikbaar.

Wat kost een kitten per maand?

Verdere regelgeving – Werken met een contract waarin staat dat de kat door de nieuwe eigenaar gecastreerd, gesteriliseerd, gechipt of geregistreerd moet worden, is niet toegestaan. De kat moet in orde zijn voor ze naar de nieuwe eigenaar verhuist. Kittens mogen niet verkocht of weggegeven worden voor ze minstens 12 weken oud zijn.

Om problemen te voorkomen, is het echter beter om kittens tot 16 weken bij de moeder te laten. Als de kat uit het buitenland komt, dan moet ze ingeënt zijn tegen hondsdolheid (rabiës). Daardoor moet een kitten minstens 15 weken oud zijn voor hij naar België mag komen. De aankoopprijs van een kat varieert van 80 euro voor een adoptiekat tot 1500 euro voor een raskat.

Voor de aankoop van kattenbakken, krabmeubelen, waterschalen, voerbakjes of voerpuzzels en speelgoed moet je minstens 60 euro rekenen. De maandelijkse kosten liggen tussen 20 en 60 euro, afhankelijk van het gekozen voer en de kattenbakvulling. Hou ook rekening met de periodieke kosten voor ontworming en vaccinatie.

Als de kat ziek wordt of speciaal voer nodig heeft, dan kunnen de kosten hoger oplopen. Voorkom probleemgedrag en schade aan de meubels door je huis katvriendelijk in te richten. Van alle benodigdheden heb je er één meer nodig dan het aantal katten in huis. Voor één kat zijn er dus twee kattenbakken nodig, voor twee katten drie kattenbakken enzovoort.

Zet alle kattenspullen verspreid in huis neer. Zet bijvoorbeeld niet alle kattenbakken bij elkaar in de berging. Zo voorkom je dat één kat de toegang naar de kattenbakken voor de andere katten kan blokkeren door voor de deur te gaan zitten. Het voer en het drinken mogen niet in de buurt van de kattenbak staan.

Hoe krijg je gele kit weer wit?

Meng één deel schoonmaakazijn met één deel water. Breng het met een spuit aan op de kitranden. Het maakt niet uit of je andere oppervlakken raakt met het azijnmengsel: ook die zullen er stralend schoon van worden. Laat het een uur intrekken en neem dan af met een spons.

Kun je voegen ook kitten?

Hoe moet je voegen kitten – Voegen kitten kan pas worden gedaan wanneer de voeg heel is schoongemaakt. Dit dient vooral goed te worden gedaan wanneer de oude kit is verwijderd, Gebeurt dit niet dan kan het zijn dat door achterblijvend vuil de nieuwe kitlaag zich niet goed aan de ondergrond hecht.

 • Wanneer de voegen goed schoon en droog zijn kan het voegen kitten beginnen.
 • Voegen kitten begint met het goed aftapen van weerszijden van de voeg.
 • Vervolgens kan het kitpistool voor gebruik worden klaargemaakt.
 • Voordat de kitkoker in het kitpistool wordt geplaatst is het van belang om de spuitmond van de kitkoker net zo breed af te snijden als de voeg.

Dit dient in een hoek van 45 graden te gebeuren. De reden daarvan is dat voor het kitten van de voegen het kitpistool ook in een hoek van 45 graden moet worden gehouden. Wanneer het kitpistool is klaargemaakt kan vervolgens de voeg worden gekit. Dit moet zorgvuldig gebeuren door de kit in het midden van de voeg tegen de bodem aan te spuiten.

Door de kit op deze wijze aan te brengen krijgt de kit voldoende tegendruk en wordt het tegen de zijkanten van de voeg aangedrukt, waardoor de voeg goed wordt gevuld met de desbetreffende kit. Dit kan worden gecontroleerd door tijdens het spuiten te kijken of de kit voor de spuitmond uit loopt. Nadat de voegen zijn gekit moeten deze glad en strak worden afgewerkt.

Het afwerken van de gekitte voegen kan het beste worden gedaan door, met behulp van een kitlepel of met een vinger die is natgemaakt met zeepwater, de overtollige kit weg te halen en de kitvoeg glad te strijken. Vervolgens kan de afplaktape worden verwijderd.

Welke opleiding voor kitter?

Hoe word je een Kitter? – Een (korte) opleiding Bouwkunde ( MBO ) of een specifieke cursus Kitten bereiden de Kitter voor op de werkzaamheden. Het is een vak wat vooral in de praktijk geleerd kan worden. De Kitter kan hierdoor beginnen als leerling Kitter of Kitter in opleiding en zo al doende het vak leren.

See also:  Wat Verdient Een Cafetaria Eigenaar?

Hoe lang duurt kitten badkamer?

Badkamer kitten? Ben je van plan die beschimmelde kitnaad in de douche te vervangen of wil je het nieuwe bad afkitten? Siliconenkit zorgt voor een schimmelbestendige en waterdichte aansluiting tussen verschillende materialen in je badkamer en is daarom erg belangrijk om lekkages te voorkomen.

It verwijderen en nieuwe kit aanbrengen lijkt een lastige klus, maar volg je onderstaande stappen en tips dan kan jij gemakkelijk zelf jouw badkamer afkitten! Het is nodig om oude kit in de badkamer te verwijderen wanneer deze niet helemaal meer aansluit of als er zelfs gaten inzitten. Ook schimmel op de kitnaad of een andere kleur kan een reden zijn om je badkamer opnieuw te kitten.

Voordat je de nieuwe kit aanbrengt is het nodig de oude kit helemaal te verwijderen. Wanneer er resten achter blijven is er kans op mindere hechting waardoor de kit minder waterdicht is en de kit minder lang meegaat. Start met verwijderen Gebruik voor het verwijderen van kit scherp materiaal zoals een kitkrabber, afbreekmesje, plamuurmes of verfkrabber.

Test van te voren hoeveel kracht je moet zetten, om te voorkomen dat je de ondergrond beschadigt. Snijd met je mes beide delen van de voeg zo goed mogelijk los en trek eerst een klein stukje van de kit los om vervolgens de kit in grote stukken los te trekken met bijvoorbeel de, Vaak blijven er hardnekkige restjes kit achter verwijder deze door de restjes los te schrapen met een kitschraper of verfschraper.

Wanneeer de ondergrond hier niet geschikt voor is kun je een gebruiken om de hardnekkige restjes makkelijk te verwijderen. Een goede voorbereiding is ook hier het halve werk, de ondergrond moet namelijk stof, vuil- en vetvrij zijn voor een goede hechting van de nieuwe kitlaag.

Reinig de ondergrond met huishoudammonia. Zaten er nog schimmelresten van de oude kitrand, verwijder deze dan met om te voorkomen dat de schimmel zich hecht aan de nieuwe kitlaag. Zorg ervoor dat alles goed droog is voordat je verder gaat. Om rotzooi te voorkomen en een strakke kitrand te bevorderen is het handig om de ondergrond af te plakken met tape of een speciale kitstrip.

Breng de tape aan op het bad en de muur, circa 2 à 3 mm van het hart van de voeg. De open ruimte tussen de tape bepaald hoe groot de nieuwe kitlaag wordt. Laat bij onstabiele (meeverende) baden het bad vol lopen met water, gedurende 24 uur, om de maximale voegbreedte te creëren.

Gebruik een afbreekmes of de om de top van het schroefdraad af te snijden. De opening mag best groot zijn, maar zorg ervoor dat je het schroefdraad niet helemaal van de koker snijdt. Draai de spuitmond op de koker en snijdt de top van de spuitmond schuin af. De grootte van de opening bepaalt de grootte van de kitstrook.

Doe de koker in het kitpistool en knijp door tot je ziet dat de spuitmond met kit vult. Ga je voor de eerste keer kitten, spuit dan eerst een stukje op karton uit om te zien of de kitlaag breed genoeg is en om aan te voelen hoeveel kracht je moet zetten.

Zo nu kan het kitten beginnen! Zorg ervoor dat eerst begint met de horizontale vloerafdichtingen en daarna de verticale wandafdichtingen. Houd het kitpistool in een hoek van 45 graden, werk vanuit een hoek, met de schuine kant van de spuitmond naar beneden. Spuit de kit gelijkmatig uit de koker terwijl je een vloeiende beweging langs de kitnaad maakt.

Er zijn een paar dingen belangrijk om het beste resultaat te krijgen:

Zorg dat de kit ruim in de voeg wordt aangebrachten de voeg goed vol zit Zorg dat de beide hechtingsvlakken goed geraakt zijn

Zo de kitlaag zit er op, nu is het belangrijk de kitrand af te strijken. Doe de Multi Tool in een bakje met zeepsop (zonder citrus bestanddelen). Strijk de kitnaad binnen 5 tot 10 minuten glad met de zodat er een aflopende kitnaad ontstaat. Gebruik de met de holle kant naar boven zodat de overtollige kit wordt opgevangen.

Verwijder het tape en strijk de kit nog een keer glad met een natte vinger van de zeepsop voor het beste eindresultaat. Na 10 minuten ontstaat er een huidje op de kitlaag, maar pas na minimaal 2 uur is de kitlaag bestendig tegen water en kan je dus gaan douchen. Afhankelijk van de dikte van de voeg duurt het nog even voordat de kitrand volledig is uitgehard (4mm per 24 uur).

Raak de kitrand de eerste 72 uur niet aan om te voorkomen dat je de kitrand los trekt of beschadigt. Ga je kitten in een sanitaire ruimte, zoals de badkamer of het toilet, dan is het van belang dat je een waterdichte en schimmelbestendige kit gebruikt.

 1. Bison Siliconenkit Sanitair is hiervoor de beste oplossing, deze kit is op basis van siliconenrubber en zorgt voor de waterbestendigheid en beschermt tegen schimmels.
 2. De kitten zijn beschikbaar in verschillende kleuren, zodat de voeg aansluit bij het design van de badkamer.
 3. Extra bijnodigheden: Zie hieronder de verschillende soorten Siliconen Sanitair kit.

Gebruik de lijmadviseur om uit te zoeken welke kit er nodig is voor jouw klus: Siliconenkit met langdurige kleurbescherming. Waterbestendige siliconenkit voor alle sanitairafdichtingen. Neutrale siliconenkit voor afdichtingen bij acrylbaden. Neutrale siliconenkit voor afdichten rondom natuursteen.

Is kitten een beroep?

Wat doet een Kitter? – Een kitter is verantwoordelijk voor het afdichten van verschillende ondergronden door middel van kit, zoals badkamers, keukens, toiletruimtes, gevelelementen en wasbakken. Het is de kitter die er voor zorgt dat alle naden netjes afgewerkt worden door middel van kit.

Over het algemeen is het zo dat de meeste kit-bedrijven werkzaam zijn binnen de nieuwbouw, omdat binnen nieuwbouwprojecten veel gekit moet worden. Aannemers maken gebruik van speciale kit-bedrijven, omdat het netjes kunnen kitten niet door iedereen uitgevoerd kan worden. Binnen nieuwbouwprojecten is het meestal niet de tegelzetter of timmerman die verantwoordelijk is voor kitwerkzaamheden, omdat aannemers gebruikmaken van speciale kit-bedrijven, die zich gespecialiseerd hebben in verschillende kit-technieken.

Het grote voordeel van het inschakelen van professionele kitters is dat tegelzetters of bijvoorbeeld timmermannen dit dan niet zelf hoeven te doen. Deze vakmensen zijn vaak al druk genoeg met andere werkzaamheden en laten het kitten over aan gespecialiseerde kitters.

 • Als het maar om één woning gaat dan kit een tegelzetter of timmerman de verschillende ruimtes in de meeste gevallen wel zelf.
 • Tegenwoordig worden veel verschillende naden voorzien van kit en niet alleen natte ruimtes.
 • Alle bouwelementen, die eventueel kunnen werken worden in de meeste gevallen voorzien van speciale kit om scheuren en/of lekkages te voorkomen.

Het netjes kitten is een specialisatie, die om de nodige ervaring vraagt als kitter. Het beroep kitter moet verder vrij algemeen gezien worden, omdat kitwerkzaamheden ook onderdeel kunnen uitmaken van andere beroepen. In alle gevallen is het secuur kunnen werken als kitter belangrijk, omdat kitnaden niet alleen functioneel moeten zijn maar juist ook netjes.