Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Management Assistent?

Wat Verdient Een Management Assistent
Dit zijn de meest gestelde vragen over managementassistenten –

Wat doet een managementassistent? Als managementassistent ondersteun je een manager of directielid door administratieve en secretariële taken op je te nemen. Denk aan agendabeheer, de telefoon aannemen, vergaderingen voorbereiden en zakenreizen organiseren. Benieuwd of dit bij jou past? Hier lees je meer over de taken van een managementassistent. Wat verdien je gemiddeld als managementassistent? Als fulltime managementassistent verdien je gemiddeld tussen €2.636 en €2.683 bruto per maand. Dat is ongeveer €31.908 per jaar, als je 40 uur per week werkt. Werk je liever flex? Ga dan uit van een gemiddeld uurloon van €15,36. Meer weten? Hier lees je alles over het salaris van een managementassistent. Hoe solliciteer ik op een managementassistent vacature? Solliciteren voor de functie van managementassistent is appeltje-eitje! Check hier alle vacatures en vind een vacature bij jou in de buurt. Maak een gratis Tempo-Team-profiel aan en stuur je cv en motivatie op via onze website. Voilá, je hebt gesolliciteerd! Nog wat extra hulp nodig bij het solliciteren? Bekijk hier al onze tips voor solliciteren! Welke vaardigheden ontwikkel ik met een managementassistent baan? Als managementassistent leer je zelfstandig werken, plannen en duidelijk communiceren. Zowel per telefoon als per mail en in een een-op-eengesprek. Ook leer je om snel te schakelen tussen verschillende taken. Herken jij jezelf hier in? Check dan welke vaardigheden en competenties een managementassistent nog meer bezit. Hoe lang duurt een opleiding tot managementassistent? Een mbo niveau-4 opleiding in de richting van managementassistent duurt gemiddeld 3 tot 4 jaar. Tijdens deze opleiding loop je ook stage en doe je lekker veel praktijkervaring op. Zo kun je na je opleiding direct aan de slag! Hier lees je meer over opleidingen tot managementassistent

Wat is het salaris van een directiesecretaresse?

Een Directiesecretaresse in Nederland verdient gemiddeld € 3.100 bruto per maand. Salarissen variëren van € 2.635 (laag) tot € 3.565 (hoog). Op deze pagina vind je een gedetailleerd overzicht van de gemiddelde brutolonen per stad, opleidingsniveau, provincie, carrièreniveau, bedrijf en dienstverband.

Wat doet een management assistant?

Wat doet een directie assistent precies? – De functieomschrijving is erg breed. Je bent namelijk bezig met het assisteren van de directie op alle vlakken. Je bent een echte duizendpoot en kunt goed schakelen. Multitasken staat jou op het lijf geschreven.

 1. Van telefoontjes afhandelen tot het ontvangen van relaties.
 2. Van afspraken inplannen (agendabeheer) tot het voeren van sollicitatiegesprekken.
 3. Van notuleren tot de pers te woord staan.
 4. De taken kunnen dus erg verschillen en zijn mede afhankelijk van het soort bedrijf waarin je werkt.
 5. Daarom is een directie assistent veelal breed opgeleid.

Enkele belangrijke vaardigheden die je in deze functie wellicht zult aanspreken, zijn:

secretariële vaardigheden. personeelsbeleid; leidinggeven ; communicatie & management.

Wat is het verschil tussen management assistent en secretaresse?

Veel verschillende titels voor werk in hetzelfde vakgebied. Secretaresse ouderwets? MA, PA of VA? Oftewel: Managementassistant, Personal Assistant, Virtual Assistant. In algemene zin is een secretaresse een assistent van een ondernemer of manager. Steeds meer ondernemers en managers besteden ondersteunende en routinematige werkzaamheden uit.

Secretaresse: werkt voor een afdeling (afdelingssecretaresse) of voor één persoon Personal Assistant: assisteert een persoon, dat kan zowel secretarieel als soms ook huishoudelijk Directiesecretaresse of Management assistent: ondersteunt de directie, geeft eventueel leiding aan het (directie)secretariaat Virtual assistent: een persoonlijke assistent die op afstand werkt

Het secretariaatswerk bestaat voornamelijk uit het verrichten van zeer uiteenlopende administratieve taken:

ndersteunen, voorbereiden en organiseren van het werk van de baas/manager beantwoorden van vragen van de baas/manager over organisatorische punten bijhouden van de afsprakenagenda bijhouden van correspondentie of in- en uitgaande postmappen uittypen van brieven, verslagen, offertes telefoon, e-mail en fax beantwoorden archiveren van stukken contact opnemen met klanten of patiënten notuleren bij gesprekken of vergaderingen organiseren van bijeenkomsten, congressen e.d.

Een managementassistent is niet per definitie een directiesecretaresse. Het beroep managementassistant (of kortweg assistant) overkoepelt erg uiteenlopende functies en komt voor in elke bedrijfssector en bij de overheid. Het takenpakket is afgestemd op de omstandigheden: sector, grootte, bedrijf, managementstijl en is dus niet gestandaardiseerd.

De managementassistant is gelieerd aan één of meerdere personen voor wie zij/hij een pakket taken vervult afhankelijk van een concrete situatie. Voor deze hiërarchisch meerderen werkt zij/hij inhoudelijk, voorbereidend en ondersteunend bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Vooral administratief en organisatorisch rekent de manager op zijn assistant: zij/hij staat in voor het organiseren van activiteiten, beheren van informatie en correspondentie en voor het tijds- en prioriteitenbeheer van de manager.

De managementassistant heeft inzicht in de kernactiviteiten en strategieën van het bedrijf en gaat discreet om met vertrouwelijke informatie.” De omschrijving zegt veel over het beroep, maar lang niet alles. Betrokkenheid, flexibiliteit en meertaligheid zijn kwaliteiten die hoog ingeschat worden.

 • De managementassistant is de rechterhand van één directeur, ondersteunt een groep van managers of een volledige afdeling.
 • Een assistant kan een team vormen met andere assistants, al dan niet leiding geven of tijdelijke projecten coördineren.
 • De mogelijkheden zijn even divers als het bedrijfsleven zelf.
See also:  Wat Verdient Een Personal Trainer Zzp?

Initiatief en verantwoordelijkheid zijn facetten van het beroep waaruit managementassistants vaak het grootste werkplezier halen. Dat tekent ook de evolutie van klassieke secretaresse tot comanager die het beroep ondergaan heeft. Functies als topmanagementassistant:

Personal Assistant Executive Assistant Customer Relations Officer Managementassistant Officemanager

Een directiesecretaresse is een beroep dat valt onder de beroepscategorie managementassistent(e) of managementassistant. Een directiesecretaresse verricht secretarieel werk voor directieleden en managers van bedrijven en organisaties. Dit houdt onder meer in:

notuleren bijhouden agenda correspondentie verzorgen voorbereiden van vergaderingen ontvangst van bezoek regelen van lunches en zakenreizen

Omdat een directiesecretaresse vaak met vertrouwelijke informatie om moet gaan, belangrijke zakelijke klanten moet begeleiden en aanspreekpunt is van de directie, worden er zwaardere eisen gesteld aan een directiesecretaresse dan aan een gewone secretaresse.

Hoeveel verdient een CEO Assistant?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Executive assistant in Nederland? Gebaseerd op 820 salarissen Het gemiddelde executive assistant salaris in Nederland is € 42.059 per jaar of € 21,57 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 37.974 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 50.851 per jaar. Wat Verdient Een Management Assistent

Wat verdient een management assistent netto?

Toelichting salaris Managementassistent – Het salaris van een Managementassistent hangt af van zijn ervaring, het bedrijf en zijn verantwoordelijkheden. Het bedrag per maand kan dus erg uiteenlopen (ongeveer €2000,- voor junioren tot €4000,- per maand).

Hoe lang duurt de opleiding Management Assistant?

PR-commissie – Wil je iets extra’s doen? Dan kun je tijdens deze opleiding lid worden van de PR-commissie. Je geeft dan bijvoorbeeld voorlichting aan scholieren, organiseert Open Dagen en meeloopdagen en plaatst berichten op social media. Handige vaardigheden, want later als Management Assistant ben jij het aanspreekpunt van het bedrijf.

Wil jij later in het buitenland werken? Of ben je goed in Engels? Volg dan de tweetalige opleiding Creatief, oplossingsgericht en proactief denken, dat verwacht het bedrijfsleven van jou. Daarom ga je tijdens deze opleiding vier tot acht keer per jaar een challenge aan. Een challenge bestaat uit verschillende realistische praktijkopdrachten, zoals jezelf presenteren als merk of het opstellen van een advies over duurzaamheid voor je stagebedrijf.

Leren is zo een stuk leuker, en je leert alleen wat je later nodig hebt in de praktijk. Wat kan jij al? En wat wil je leren? Tijdens deze opleiding staan jouw persoonlijke én professionele ontwikkeling centraal. Niet alleen op vaste mentoruren, maar tijdens je hele opleiding.

 • We dagen je namelijk uit om buiten je comfort zone te treden.
 • Door met je te praten over hoe jij dingen wilt aanpakken.
 • En door samen activiteiten op te pakken, het liefst buiten school.
 • Daarom krijg jij direct vanaf de start een persoonlijke coach die jou begeleidt tijdens je opleiding.
 • Deze coach vraagt naar jouw doelen, jouw talent en jouw ambities.

Zo ontwikkel jij je persoonlijk én professioneel, want:

 • Jij doet ertoe
 • Jij hebt regie
 • Jij hebt impact

Bij het Business College krijg jij alle ruimte om het maximale uit jezelf en je opleiding te halen. De opleiding tot Management Assistant duurt 3 jaar. In deze 3 jaar leer je werken en denken als een echte Management Assistant. Zo leer je welke actie prioriteit heeft.

See also:  Wat Verdient Een Logistiek Medewerker?

Hoe je een deadline bewaakt. Hoe je professioneel communiceert, agenda’s beheert en alle werkzaamheden inplant. Daarnaast leer je tijdens deze opleiding allerlei professionele vaardigheden die met jouw vak te maken hebben, zoals presenteren, zakelijk schrijven en samenwerken met collega’s. Ook ontwikkel je persoonlijke vaardigheden.

Zo sta jij straks sterker in je schoenen, want jij weet wat je kunt én nodig hebt Je volgt vakken als:

 • Event planning
 • Economie
 • Projecten
 • Zakelijk gebruik van social media
 • Werken met digitale programma’s als Microsoft Office
 • Loopbaanoriëntatie
 • Corporate information (PR)

Daarnaast volg je algemene vakken, zoals Nederlands, Engels, rekenen en burgerschap. Keuzedelen zijn vakken die je voor een groot gedeelte zelf kunt kiezen. Bijvoorbeeld omdat je meer wilt weten over een bepaald onderwerp of omdat je jouw kansen op een baan of vervolgopleiding wilt vergroten.

 • Ondernemend gedrag
 • Personal Branding
 • Rekenen 3F
 • Duits A1/A2 in het beroepsonderwijs
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Voorbereiding hbo
 • Ondersteuning bij HRM (Human Resource Management) processen

Jij leert onder andere tijdens deze opleiding:

 • Organiseren van activiteiten
 • Deadlines halen
 • Plannen en agenda’s beheren
 • Management ondersteunen en informeren
 • Zakelijk communiceren: bellen, schrijven en presenteren
 • Marketing- en communicatieteksten schrijven
 • Social media inzetten voor bedrijven
 • Werken met Microsoft Office en andere ICT-programma’s
 • Je ontwikkelt (meer) zelfvertrouwen
 • Je leert om flexibel te zijn
 • Je wordt zelfstandig en weet jezelf te redden
 • Je weet hoe je feedback geeft en leert omgaan met kritiek
 • Je kunt zelfstandig taken uitvoeren
 • Je weet hoe je een gesprek voert
 • Je leert samenwerken
 • Je leert luisteren
 • Je bouwt een netwerk op met studenten en mensen uit het bedrijfsleven

Management Assistants in overleg met elkaar Stage lopen is een belangrijk onderdeel van jouw opleiding. Je leert het vak in de praktijk. Elk jaar loop jij een keer stage. In het eerste jaar loop je een volledige periode stage, in de derde of vierde periode.

 • En er is 1 online lesdag.
 • Om je voor te bereiden op deze eerste stage is er de Challenge Company Match en volg je het vak ‘stagevoorbereidingen’.
 • Hier leer je hoe je het best kunt solliciteren naar een fijne stageplaats.
 • Hoe je je voorbereidt op een (digitaal) sollicitatiegesprek, welk bedrijf geschikt is en leer je van de ervaringen van tweedejaarsstudenten.

Heb je in het eerste leerjaar een leuke stageplaats gevonden? Dan is het handig om hier in het tweede leerjaar ook weer stage te lopen. De stage is dan namelijk gelijk aan het begin van het schooljaar in de eerste of tweede periode. Je werkt 4 dagen per week bij het stagebedrijf en je volgt 1 dag per week lessen via school.

 • Op die schooldag werk je aan vakken waar je dit jaar examen in doet, zoals Nederlands en Engels.
 • In het laatste jaar ga je op stage in de derde of vierde periode.
 • Ook tijdens deze stage werk je 4 dagen per week bij het stagebedrijf en volg je 1 dag per week lessen via school.
 • Tijdens deze stage organiseer je een grote, zakelijke bijeenkomst.

Deze bijeenkomst is onderdeel van je examenproject. En wie weet krijg je bij deze laatste stage wel een leuke baan aangeboden. Docent Management Assistant voor de klas Met het diploma Management Assistant kun jij gaan werken als Management Assistant, directiesecretaresse, Executive Assistant, Virtual Assistant of Office & Management Assistant Specialist. Meestal kom je terecht bij een grotere organisatie met een directie- of een managementteam.

Is het management assistent of assistente?

Heel vaak zie ik dat managementassistent als management assistent geschreven wordt. Een klein onderzoek op LinkedIn geeft aan dat 6849 mensen in hun functietitel management assistent zetten tegenover 3615 managementassistent. Opvallend is dat ‘slechts’ 943 mensen directie secretaresse zetten tegenover 6285 directiesecretaresse.

 • Dus blijkbaar is dit woord meer ingeburgerd.
 • Best wel schokkend dat zoveel managementassistenten (en directiesecretaresses) niet weten hoe ze hun eigen functienaam schrijven.
 • Je mag er toch van uitgaan dat een managementassistent de Nederlandse taal beheerst.
 • Waarom wordt het dan zo vaak los geschreven? En met name managementassistent? Komt het omdat management van oorsprong een Engels woord is? En dat het in het Engels Management Assistant is? Laten we eens kijken naar de regels.
See also:  Wat Verdient Een Piloot Bij Emirates?

Samengestelde zelfstandige naamwoorden schrijven we zoveel mogelijk aaneen:

hondenmandrugzakbureaustoel

En ook ingeburgerde Engelstalige samenstellingen schrijven we aaneen:

managementassistantjunkfoodvoicemail

En samenstellingen met Engelse en Nederlandse woorden schrijven we aaneen:

managementassistentincompanytrainingparttimemanager

Managementassistent is dus een samenstelling van een Engels en Nederlands woord en schrijf je aan elkaar. Je ziet dat je ook managementassistant (samenstelling van twee ingeburgerde Engelse woorden) aan elkaar schrijft. Vind je het lastig om te bepalen of het los of vast geschreven wordt? Een mooi ezelsbruggetje is dan: bedoel je één ding, schrijf het dan ook als één ding.

Wat kun je met de opleiding office management?

Met wie werken office managers? – Office managers hebben in hun werk te maken met leidinggevenden, zoals managers en directie(team), met diverse afdelingen binnen de organisatie, zoals HR en de facilitaire dienst en met collega’s zoals administratief medewerkers, receptionisten en telefonisten.

Welke opleiding management Assistent?

De opleiding Management Assistent bestaat uit twee delen, de opleiding Administratief Medewerker en daarna de Vervolgopleiding Management Assistent. Om deel te kunnen nemen aan de Vervolgopleiding Management Assistent is het niveau van de opleiding Administratief Medewerker van Fabius Opleidingen nodig.

Welke drie attitudes zijn belangrijk voor de managementassistent?

Een goede management assistent is flexibel, kan goed plannen, is communicatief vaardig en in staat om snel te schakelen tussen taken.

Wat verdient een 55 jarige per uur?

Uurloon

Leeftijd Uurloon
55 tot 60 jaar 28,97
50 tot 55 jaar 29,14
45 tot 50 jaar 28,87
40 tot 45 jaar 27,91

Wat verdient een hbo secretaresse?

Universiteit opleidingsniveau levert € 2.870,- per maand op. Met een HBO opleiding ontvang je € 2.715, MBO niveau resulteert in een salaris van € 2.715,-. Secretaresse gezocht?

Wat is hoger dan een CEO?

CEO en president: wat is het verschil? CEO of president, wie is de hoogste in rang? Geregeld verliezen we het overzicht door de wirwar aan titels en functies in het bedrijfsleven. Titels en functies worden immers steeds fantasievoller. Men beschouwt de CEO (Chief Executive Officer) meestal als de hoogste operationele functionaris in een bedrijf.

Hoeveel verdient een COO per maand?

Hoeveel verdient een COO? Het landelijke gemiddelde salaris voor een COO in Nederland is €107.854. Filter op locatie voor COO salarissen in uw regio. Schattingen voor salarissen zijn gebaseerd op 109 salarissen die anoniem op Glassdoor geplaatst zijn door werknemers die werkzaam zijn als COO.

Welke schaal directiesecretaresse?

Salaris Tarief Jaar Maand Tweewekelijkse Week Dag Uur Hoeveel verdient een Directiesecretaresse in Nederland? Gebaseerd op 3808 salarissen Het gemiddelde directiesecretaresse salaris in Nederland is € 37.853 per jaar of € 19,41 per uur. De aanvangsposities beginnen vanaf € 34.199 per jaar, maar meer ervaren werknemers verdienen tot € 44.380 per jaar. Wat Verdient Een Management Assistent

Welke opleiding moet je doen voor directiesecretaresse?

Dé opleiding tot office manager/directiesecretaresse is de hbo-opleiding Office Management. Vind je een volledige hbo-opleiding te lang of te zwaar, dan kun je bij Schoevers kiezen voor een Associate degree -programma. Dat is een kortere opleiding dan het volledige hbo-programma.

Wat is een directiesecretaresse?

Een directiesecretaresse is een beroep dat valt onder de beroepscategorie managementassistent(e) of managementassistant, Een directiesecretaresse verricht secretarieel werk voor directieleden en managers van bedrijven en organisaties. Dit houdt onder meer in:

notuleren bijhouden agenda correspondentie verzorgen voorbereiden van vergaderingen ontvangst van bezoek regelen van lunches en zakenreizen

Omdat een directiesecretaresse vaak met vertrouwelijke informatie om moet gaan, belangrijke zakelijke klanten moet begeleiden en aanspreekpunt is van de directie, worden er zwaardere eisen gesteld aan een directiesecretaresse dan aan een gewone secretaresse,

Soms heeft een directiesecretaresse een universitaire opleiding gehad, maar meestal bestaat de opleiding tot management assistent(e) uit een (professionele) bacheloropleiding aan een hogeschool, Veel gevolgde opleidingen zijn onder andere bachelor secretariaat-talen, bachelor commerciële communicatie, bachelor office manager en bachelor management, economie en recht (MER).

Er is geen mannelijke nevenvorm voor het woord directiesecretaresse. Een directiesecretaris is een andere functie dan de directiesecretaresse.