Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Pakketbezorger Zzp?

Wat Verdient Een Pakketbezorger Zzp
Koerier

Informatie Overzicht | Informatie | Bedrijven (9) | Opleiding | Filmpjes
Actie Prijsopgave aanvragen
Salaris € 1.800 tot € 2.400 bruto per maand
Tarief € 30 per uur ex BTW
Boekhoudsoftware Boekhoudsoftware vergelijken

5 weitere Zeilen

Wat verdient een pakketbezorger ZZP per pakket?

Loon Pakketbezorger per dienstverband

# Dienstverband Gem. salaris p/m
1 Freelance € 3.050
2 Detachering € 2.315
3 Tijdelijk contract € 2.300
4 Vast contract € 2.090

Wat verdien je als ZZP bij PostNL?

01 jun 2021 om 21:33 Update: 2 jaar geleden De salarissen voor de vitale beroepen zijn al jarenlang punt van discussie. Maar hoe hoog (of laag) liggen de lonen voor deze functies precies? Deze week nemen we het salaris van pakketbezorgers onder de loep.

We bestellen met z’n allen steeds meer online. Zeker in coronatijd, toen alle fysieke winkels dicht of beperkt toegankelijk waren, draaiden de postbedrijven en koeriersdiensten overuren. Pakketbezorgers rijden af en aan om al die aankopen bij ons thuis te bezorgen. Maar wat krijgen ze daarvoor eigenlijk betaald? Wat verdien je als je net begint? De meeste pakketbezorgers vallen onder de cao Beroepsgoederenvervoer, zegt Ruud Wassenaar, voorzitter van de Belangenvereniging voor Pakket Distributie (BvPD) en zelf onderaannemer bij PostNL en Budbee.

Chauffeurs worden ingeschaald in schaal C, die loopt van C0 tot C6. Een beginnend chauffeur zal in C0 terechtkomen, met een salaris van 11,40 euro bruto per uur of 1.983 euro bruto per maand. Je bent de hele dag fysiek bezig; nieuwe pakketbezorgers vallen altijd kilo’s af.

 1. Ruud Wassenaar, voorzitter BvPD Hoe maak je stappen? In principe ga je elk jaar automatisch een trede omhoog.
 2. Na een jaar verdien je 2.062 euro bruto, na twee jaar 2.144, na drie jaar 2.230, na vier jaar 2.319, na vijf jaar 2.412 en na zes jaar 2.509 euro (of 14,42 per uur).
 3. Dat laatste is het maximum.

Als je overstapt naar een ander bedrijf, neem je je dienstjaren en dus je salaris mee. Wat als je de hoogste trede hebt bereikt, kun je dan nog doorgroeien? Nee, zegt Wassenaar, een pakketbezorger kan niet verder doorgroeien of zich specialiseren. Kan iedereen pakketbezorger worden? In theorie wel, zegt de voorzitter van de belangenvereniging.

“Ik zou wel een goede gezondheid adviseren. Als je slecht ter been bent of veel te zwaar bent, heb je een probleem. Ik zeg altijd tegen sollicitanten: je bespaart je een abonnement op de sportschool.” Zijn er nog extra’s? Ja, die zijn er. De cao Beroepsgoederenvervoer was oorspronkelijk bedoeld voor vrachtwagenchauffeurs en biedt voordeeltjes die voor pakketbezorgers eigenlijk niet passend zijn, zegt Wassenaar.

Zo werken pakketchauffeurs vaak op zaterdag en dan krijgen ze volgens de cao een toeslag van 50 procent. “Dat is een beetje krom”, vindt Wassenaar. “Als het een extra dag zou zijn zou het terecht zijn, maar voor veel chauffeurs is die zaterdag gewoon de vijfde werkdag van de week.” Daarnaast krijgen bezorgers net als vrachtwagenchauffeurs verblijfkostenvergoeding, of ‘koffiegeld’, zoals het in de volksmond wordt genoemd, om onderweg koffie, een broodje of een warme maaltijd te kunnen kopen.

 1. Dat is 0,61 euro per uur en ‘s avonds na zessen 2,78 euro per uur (mits de chauffeur voor 14.00 uur is begonnen).
 2. Chauffeurs moeten tot wel dertig stops per uur maken en daarmee iedere twee minuten een pakketje afleveren, anders kom je als koeriersdienst financieel niet uit.
 3. Ruud Wassenaar, voorzitter BvPD Verder is er vakantiegeld, dat wordt uitbetaald in mei en gebaseerd wordt op het salaris van april.

In de nieuwste cao hebben pakketbezorgers bovendien een persoonlijk keuzebudget, dat ze kunnen gebruiken voor extra vrije dagen, extra loon of scholing. Wat zou beter kunnen in de branche? “Als belangenvereniging maken we ons zorgen over met name het steeds verder afknijpen van tarieven door de grote pakketreuzen richting de koeriersdiensten en hun onderaannemers”, zegt Wassenaar.

“Hierdoor worden de ritten voor de chauffeurs steeds voller, de werkdruk neemt enorm toe. Chauffeurs moeten tot wel dertig stops per uur maken en daarmee iedere twee minuten een pakketje afleveren, anders kom je als koeriersdienst financieel niet uit.” Het werkt volgens Wassenaar ook ‘cowboys’ in de hand die de cao omzeilen door chauffeurs parttime op de loonlijst te zetten en een deel van het werk zwart te betalen.

Deze inhoud kan helaas niet worden getoond Wij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

See also:  Wat Verdient Beveiliger?

Hoeveel verdien je met pakketjes bezorgen?

Veelgestelde vragen –

Wat verdient een pakketbezorger? Het loon van een pakketbezorger ligt meestal tussen de € 1.800 en € 2.400 bruto per maand. Hoeveel je precies verdient, is onder andere afhankelijk van je werkervaring en je werkgever. Kan ik via YoungCapital aan de slag als pakketbezorger? Ja, dat kan. Met onze pakketbezorger vacatures kun je aan de slag bij diverse koeriersbedrijven. Bekijk ons actuele aanbod en solliciteer als er een leuke job voor je tussen zit. Wat heb ik nodig om pakketbezorger te worden? Voor de meeste banen heb je een rijbewijs B nodig, behalve als je bezorgt met een (bak)fiets. Daarnaast vragen sommige werkgevers om rijervaring en een VOG. Is werken als pakketbezorger iets voor mij? Werken als pakketbezorger is iets voor jou als je graag zelfstandig werkt en ervan houdt om actief bezig te zijn. Ook heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en vind je contact met klanten leuk.

Wat verdient een ZZP Koerier per uur?

Wat is het gemiddelde uurtarief als zzp taxichauffeur? – Het gemiddelde uurtarief als zzp taxichauffeur is 30 euro per uur, exclusief BTW. Dit is ruim 2x zoveel dan een taxichauffeur in loondienst. Het gemiddelde salaris voor een taxichauffeur in loondienst in Nederland is 12,90 euro per uur en afhankelijk per locatie.

Hoeveel verdient zzper DHL?

Wat Verdient Een Pakketbezorger Zzp WIL JIJ BEZORGER WORDEN? Dan zitten wij om je te springen! We krijgen het namelijk steeds drukker: we vervoeren duizenden pakketten per dag. En die moeten allemaal vlot, veilig en op tijd in de juiste handen terechtkomen. Daarvoor zoeken we betrouwbare pakketbezorgers. Zoals jij. ” pha-phslide-prev-arrow=” ” pha-phslide-center-mode=”true” pha-phslide-center-padding=”24px” pha-phslide-accessibility=”true” data-ph-id=”ph-widget-element-1658828904353-19″> KIES JE WERKTIJDEN Fulltime aan de bak of een beetje bijklussen? Het kan allebei. We zoeken bezorgers voor doordeweeks, ‘s avonds en in het weekend. HOP, DE WEG OP Daar ga je dan, lekker op de weg in een bus van DHL. Of in je eigen auto, als je dat liever hebt, Muziek aan, geen haast: we hebben alles goed gepland. VAST SALARIS Ook mooi: Je staat direct onder contract bij DHL. Je verdient vanaf 1 januari 2022 sowieso € 13,25 per uur plus vakantiegeld en toeslagen als je in het weekend werkt.

Hoeveel pakketten per dag?

Op een normale dag bezorgt PostNL zo’n 1,1 miljoen pakketten per dag. Tijdens de periode rond de feestdagen kunnen dagelijks 2 miljoen pakketten bezorgd worden. In totaal zijn er op piekdagen 6500 PostNL-bezorgers op pad.

Waar verdien je het meest als bezorger?

Gemiddeld inkomen Bezorger per stad –

# Stad Gem. salaris p/m
1 Utrecht € 2.990
2 Rotterdam € 2.260
3 Zwolle € 2.245
4 Eindhoven € 2.240
5 Amsterdam € 2.225
6 Tilburg € 2.220
7 Breda € 2.030
8 Den Haag € 1.975
9 Den Bosch € 1.920

Wat verdien je met pakketjes aannemen?

Wat verdien ik met een pakketpunt? De vergoeding die je krijgt is tussen de twintig en vijftig cent per pakket of afgifte. Sommige partijen werken met een staffel of prestatiebonus. Hoe meer pakketten er door je handen gaan, hoe meer je verdient.

Hoeveel verdien je als pakketbezorger bij PostNL?

Veelgestelde vragen –

Wat verdient een pakketbezorger op zzp-basis? Je kunt meestal niet werken via PostNL als zzp’er. Het salaris van een zzp’er is ook moeilijk in te schatten, omdat het sterk afhangt van je uurtarief en het aantal opdrachten dat je binnensleept. Wil je in loondienst aan de slag als pakketbezorger? Check dan onze vacatures bij PostNL, Wat verdien je als pakketbezorger bij PostNL? Via YoungCapital verdien je als pakketbezorger bij PostNL minstens € 10,83 per uur als je 21 jaar of ouder bent. Dit kan meer zijn afhankelijk van je precieze functie. Hoeveel verdient een pakketbezorger per pakket? Dat is lastig te zeggen. Je wordt als pakketbezorger bij PostNL per uur uitbetaald, maar werkt waarschijnlijk wel met targets. Hoe hoog de targets zijn, verschilt per wijk. Wat verdient een postbode per maand? Dat ligt eraan hoeveel uur per week je werkt als postbode. Per uur verdien je als postbezorger minimaal € 10,83 als je 18 jaar of ouder bent. Hoe oud moet je zijn om bij PostNL te werken? Dat verschilt per functie. Voor de meeste functies moet je minstens 18 jaar zijn. Je mag wel als postbezorger werken als je 15 bent en voor een job als postsorteerder moet je 17 zijn.

Wat is een goed ZZP tarief?

Rekenvoorbeeld uurtarief – Op basis van het stappenplan geven we je een rekenvoorbeeld dat een zzp’er kan maken voor het bepalen van zijn uurtarief (globale berekening):

Zakelijke kosten: € 900 per maand, € 10.800 per jaar Benodigd leefgeld (incl. vakantiegeld): € 2.500 per maand, € 30.000 per jaar

Het netto jaarinkomen voor deze zzp’er moet minstens zijn: € 30.000. Dit is ongeveer 64% van je nettowinst, want je wilt een bedrag opzij zetten voor de inkomstenbelasting en bijdrage Zvw. Als 64% van het loon € 30.000 is, dan is 100% een bedrag van € 46.875.

 • Tel daar de zakelijke kosten bij op, en je hebt de benodigde jaaromzet: € 46.875 + € 10.800 = € 57.675.
 • Goed om te bedenken: dit is de omzet exclusief btw.
 • Stel je werkt fulltime.
 • Dat betekent dat zo’n 60% van de 1840 uur declarabele uren zouden zijn.
 • Dat komt neer op 1.104 uur.
 • In zoveel uur moet je dus je beoogde omzet bereiken.

Je uurtarief is dan: € 57.675 / 1.104 = € 52,24 Een onderzoek van de markt wijst uit dat zzp’ers in hetzelfde vakgebied gemiddelde uurtarieven hebben van tussen de € 45 en € 65. Deze zzp’er heeft de nodige ervaring en besluit daarom te kiezen voor een uurtarief van € 60,-.

Wat verdiend een gemiddelde zzper?

Hoeveel verdienen zzp’ers en hoeveel vermogen hebben ze? Wat Verdient Een Pakketbezorger Zzp Zzp’ers verdienen gemiddeld minder met hun werk als zelfstandige dan zmp’ers. Het van een zzp’er (voor wie het zzp-inkomen het hoofdinkomen is) bedroeg in 2020 gemiddeld 39,5 duiz end euro. Voor zmp’ers lag dit op 61,9 d uizend euro. Het doorsnee of mediane inkomen als zelfstandige komt voor beide groepen lager uit, respectievelijk 29,0 duiz end en 50,2 duize nd euro.

Dat voor beide groepen het gemiddelde en mediane inkomen relatief ver uit elkaar liggen, geeft aan dat er ook grote verschillen zijn binnen de groepen zzp’ers en zmp’ers in het inkomen dat ze verdienen met hun werk als zelfstandige. Dit blijkt uit cijfers over inkomen en vermogen van zelfstandigen in 2020.

De hoogte van het jaarinkomen hangt met veel factoren samen. Zo is de bedrijfstak van belang. Zzp’ers in de financiële dienstverlening verdienen het meest, het mediane inkomen ligt hier op 63,0 duize nd euro. Daarna volgen de bedrijfstak verhuur van en handel in onroerend goed en de informatie en communicatie.

Het minst verdienen zzp’ers in de bedrijfstak cultuur, sport en recreatie, de horeca en de overige dienstverlening. In deze bedrijfstakken is het mediane jaarinkomen als zelfstandige lager dan 15 duizend euro. Naast het soort werk spelen ook factoren mee als het aantal gewerkte uren, ervaring en het beroepsniveau.

Het runnen van een bedrijf als zelfstandige vergt veelal investering van kapitaal, ofwel, Dit kan bijvoorbeeld gaan om het aankopen van landbouwgrond of het inkopen van voorraden voor een winkel. Met het inkomen dat men verdient, kan men het vermogen ook verder uitbouwen.

 • Zzp’ers beschikken over een mediaan bedrijfsvermogen van 27,2 duiz end euro.
 • Voor zmp’ers ligt dit op 111,6 duiz end euro.
 • Evenals bij het inkomen dat zelfstandigen verdienen zijn er ook hier grote verschillen tussen bedrijfstakken.
 • Het grootste bedrijfsvermogen hebben zzp’ers in de landbouw.
 • Het mediane vermogen is hier 452,3 duiz end euro.

Het kleinste bedrijfsvermogen is er vooral bij zzp’ers in dienstverlenende bedrijfstakken waar kapitaalinvesteringen minder noodzakelijk zijn, zoals het onderwijs, de bedrijfstak cultuur, sport en recreatie en de overige dienstverlening. Het mediane bedrijfsvermogen van zzp’ers bedraagt hier minder dan 13 duize nd euro.

Link StatLine –

: Hoeveel verdienen zzp’ers en hoeveel vermogen hebben ze?

Hoeveel belasting betaal je als ZZP koerier?

🏛Inkomstenbelasting – De inkomstenbelasting zit anders in elkaar: hier merk je – helaas – wel iets van. Nederland heeft sinds 2020 twee schijven aan inkomstenbelasting. Zzp’ers met een inkomen onder de €69.399 betalen het laagtarief van 37,07 procent.

Zzp’ers met een inkomen daarboven betalen het hoogtarief van 49,50 procent. ‘Dus over iedere euro die ik verdien, betaal ik één van die twee percentages?’ Nou – nee. Allereerst betaal je deze belasting over je belastbaar inkomen en niet over je winst. Dat houdt in dat je alle kostenposten van het belastbare bedrag kunt aftrekken.

En zelfs daarna is het nog niet zo dat je 37,35 óf 49,50 procent moet afstaan. Als zzp’er heb je namelijk te maken met aftrekposten. Voorbeelden daarvan zijn de zelfstandigenaftrek, heffingskortingen en een eventuele startersaftrek. Al met al houdt het in dat je tot een bedrag van €20.000 eigenlijk nauwelijks inkomstenbelasting betaalt.

Je betaalt dan alleen rond de €600 aan de inkomensafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet. Vandaar dat we stelden dat het best meevalt. De inkomstenbelasting betaal je één keer per jaar. Dit doe je in het opvolgende jaar. In het voorjaar van 2023 betaal je dus de inkomstenbelasting over het jaar 2022.

Het indienen van de inkomstenbelasting aangifte is niet voor iedereen even makkelijk:

Heb je een complexe boekhouding? Dan kun je het indienen van de inkomstenbelasting beter aan een specialist overlaten, zoals een fiscalist. Heb je een woning gekocht? Dan kun je meerdere kostenposten ook nog verrekenen met de te betalen inkomstenbelasting. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld de hypotheekrente die je af mag trekken.

Wat kost een koerier per kilometer?

Wat kost een koeriersdienst? De kosten van de koeriersdiensten hangen af van het soort zending en de gekozen afstand. De kleinste zendingen worden verstuurd vanaf € 0,59 per kilometer. Normaliter zijn de kosten koerier per KM minimaal 10% hoger bij andere koeriersdiensten.

Hoeveel pakketten per dag?

Op een normale dag bezorgt PostNL zo’n 1,1 miljoen pakketten per dag. Tijdens de periode rond de feestdagen kunnen dagelijks 2 miljoen pakketten bezorgd worden. In totaal zijn er op piekdagen 6500 PostNL-bezorgers op pad.