Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Projectcoördinator?

Wat Verdient Een Projectcoördinator
Salaris projectcoördinator 2023 – Bij een leidinggevende rol hoort natuurlijk ook een mooi salaris. Dus wat verdient een projectcoördinator? Je salaris hangt af van je werkveld en ervaring. In de ene branche verdien je waarschijnlijk wat meer dan in de andere branche.

  1. Gemiddeld gezien ligt het projectcoördinator salaris in 2023 ongeveer tussen de € 2.300 en € 5.500 bruto per maand.
  2. Wil je hier nog meer in groeien? Denk dan aan de volgende stap op de carrièreladder: een baan als projectmanager.
  3. En de secundaire arbeidsvoorwaarden van een projectcoördinator? Ook die hangen af van je werkplek.

Iedere medewerker heeft altijd recht op het wettelijk minimum aan vakantiedagen en vakantiegeld boven op het salaris. Sommige bedrijven bieden nog meer extra’s aan hun personeel, zoals bovenwettelijke vakantiedagen, een eindejaarsuitkering en een opleidingsbudget.

Wat verdient een projectcoördinator bouw?

Wat verdient een projectcoördinator voor salaris? – Veel projectcoördinators in de techniek beginnen hun loopbaan als werkvoorbereider, Daardoor hebben ze al een aantal jaren ervaring voordat ze doorgroeien naar projectcoördinator. Het salaris van startende projectcoördinators ligt tussen de € 3.000,- en € 3.300,- bruto per maand.

Met de jaren groei je door naar het salaris van een medior. Dat ligt tussen de € 3.500 en € 3.800,-. Word je een echte senior projectcoördinator? Dan kan je salaris € 4.500,- worden. Gemiddeld over alle niveaus heen verdienen projectcoördinators zo’n € 3.500,- bruto per maand. Ongeveer twee derde van de projectcoördinator vacatures van de werkgevers vraagt een hbo-diploma voor deze functie, de rest vraagt mbo.

Salaris is belangrijk, maar secundaire arbeidsvoorwaarden natuurlijk ook. Denk aan een leaseauto die je ook privé mag rijden en goede pensioenregeling. Maar ook aan ontwikkelmogelijkheden en doorgroeikansen. Die factoren zijn ook bepalend voor je baankeuze en werkgeluk.

See also:  Wat Verdient Een 30 Jarige Gemiddeld?

Wat zijn de taken van een Projectcoordinator?

Een projectcoördinator is verantwoordelijk voor de uitvoering en realisatie van projecten. Hij of zij stuurt het team aan en coördineert de werkzaamheden van de uitvoering. In deze functie wordt er gerapporteerd aan bijvoorbeeld de projectleider.

Wat is het salaris van een projectmanager?

Salaris projectmanager 2023 – Als projectmanager wordt er meestal bepaalde kennis en ervaring van je verwacht en daar is ook het salaris van een projectmanager afhankelijk van. Maar wat verdient een projectmanager dan ongeveer? Hoe meer management verantwoordelijkheden je hebt, hoe hoger het salaris vaak ligt.

Wat is het verschil tussen projectleider en projectcoördinator?

Er zijn wel bedrijven waar toch onderscheid wordt gemaakt tussen een projectmanager, -leider en -coördinator. In dat geval staat de projectmanager bovenaan; hij of zij is eindverantwoordelijke voor het project. Het gaat meestal om een groot project, dat niet voor de projectmanager alleen te managen is en waarbij hij of zij dus ondersteuning nodig heeft.

De projectleider of projectcoördinator staat hier dan onder. Tussen deze twee functies zit een duidelijk verschil. De projectleider neemt een deelproject op zich en draagt daar de verantwoordelijkheid voor, de projectcoördinator helpt – via de gekozen projectmanagement methode zoals Lean Six Sigma – in algemene zin coördineren en ondersteunt dus de projectmanager op alle gebieden en niet slechts op een afgebakend deel.

De projectmanager heeft uiteindelijk meer verantwoordelijkheid over het project. Van hem of haar wordt dan ook hbo- of wo-niveau gevraagd. Een projectcoördinator is in dit geval een functie op hbo-niveau is. Bij bedrijven waar de termen door elkaar heen worden gebruikt voor dezelfde functie, wordt natuurlijk wel hetzelfde opleidingsniveau verwacht van beide projectrollen.

See also:  Wat Verdient Een Logistiek Supervisor?

Wat verdient een bouwcoördinator?

Als Bouwcoördinator mag je je verwachten aan een gemiddeld salaris van 44.300 €. Het gemiddelde loonbereik als Bouwcoördinator ligt tussen 36.500 € en 53.200 €.