Hello Fish

Food | Tips | Recipes

Wat Verdient Een Video Editor?

Wat Verdient Een Video Editor
Salaris video-editor 2023 – Het is natuurlijk goed om te weten of jij met dit beroep brood op de plank kunt brengen. Dus wat verdient een video-editor precies? Als beginnend video-editor ligt jouw salaris in 2023 meestal rond de € 1.800 bruto per maand.

 • Dat kan oplopen tot € 2.600.
 • Wel is jouw salaris als video-editor natuurlijk sterk afhankelijk van je werkgever.
 • Monteer je scènes voor een grote internationale filmproducent? Dan verdien je uiteraard een heel stuk meer dan deze indicatie.
 • Zoals altijd geldt: hoe meer ervaring, hoe meer geld jij op je bankrekening kunt verwachten.

Wil je zzp’er worden ? Dat komt ook vaak voor als je video-editor bent, net als bij de meeste beroepen binnen de culturele en creatieve branche, In dat geval ben je zelf verantwoordelijk voor het binnenhengelen van opdrachten en kan je inkomen per maand sterk verschillen.

Hoeveel verdient een video editor per uur?

Wat is het uurtarief als freelance journalist? – Het uurtarief als freelance journalist is gemiddeld 55 euro per uur. Zeer ervaren journalisten met meer dan 10 jaar ervaring hebben een gemiddeld uurtarief van 76 euro. Startende journalisten daarentegen hanteren een prijs van gemiddeld 40 euro per uur.

Ervaren freelance journalisten hanteren een hoger tarief, maar er zijn nog maar weinig magazines en kranten die dit hoge tarief willen betalen. Daarnaast zijn er steeds meer journalisten die hun werkzaamheden online gaan uitvoeren. Het Btw-tarief in de media is 21%. Alle genoemde functieprofielen leveren allemaal een dienst.

Het verlenen van diensten is standaard onderhevig aan 21% BTW. Geleverde diensten in het buitenland, zijn onderhevig aan 0% BTW.

Hoe word je een video editor?

Hoe word je editor? – Er is een mbo-opleiding tot video-editor (AV-productie). Dit is een opleiding op niveau 4 die drie tot vier jaar duurt. Een opleiding is geen vereiste, maar wel handig. Je kunt ook editor worden door jezelf vaardig te maken in montage van video- en geluidsmateriaal en bijvoorbeeld cursussen te doen op dit gebied.

Wat verdient een junior editor?

Het salaris van een junior video editor begint bij € 2.600 per maand. Het beroep junior video editor is onderdeel van de beroepsfamilie Vormgevers televisie, film en theater. Het salaris van Vormgevers televisie, film en theater ligt gemiddeld op € 2.925 bruto per maand.

Wat doe je als video editor?

Wat doe je? – Je krijgt van de opdrachtgever beelden en geluid aangeleverd, die jij vervolgens compleet maakt tot een videoproductie. De belangrijkste taken zijn het digitaal bewerken, monteren en nabewerken van video-opnames en fragmenten. Bij deze werkzaamheden houd je rekening met het doel en de sfeer van de productie.

See also:  Wat Verdient Een Oppas Per Uur?

Wat verdien je met een YouTube filmpje?

Hoeveel weergaves heb je nodig om geld te verdienen? – Het gemiddelde YouTube-kanaal verdient ongeveer 18 dollar per 1.000 advertentieweergaven, wat neerkomt op ongeveer 3 tot 5 dollar per videoweergave, volgens de data van Influencer Marketing Hub,

 • Je zou denken; hoe meer weergaven, hoe meer je verdient.
 • Toch gaat dat niet gelijk op.
 • Als je video duizenden keren bekeken wordt, maar niemand bekijkt de advertenties of klikt erop, verdien je alsnog niks.
 • Dit komt door YouTube’s criteria voor advertenties: kijkers moeten op een advertentie klikken of hem helemaal bekijken (10,15 of 30 seconden) voordat je ook daadwerkelijk betaald wordt.

Maar sinds kort is er dus ook YouTube Premium, waarbij je voor je inkomsten niet meer afhankelijk bent van hoe aantrekkelijk of interessant de advertenties zijn.

Hoeveel verdien je met een filmpje op YouTube?

Hoe meer views, hoe beter – Het is logisch dat het tarief afhankelijk is van het aantal kijkers. Voor elke duizend views betaalt het advertentienetwerk een bedrag. Die geldsom verschilt van persoon tot persoon. Het gemiddelde? Zo’n 7,6 dollar per duizend views.

Een snelle rekensom leert ons dat een video die een miljoen keer wordt bekeken, al snel 7.600 dollar kan opleveren. Dat is omgerekend zo’n 6.800 euro. Niet slecht! Al moet je er natuurlijk rekening mee houden dat heel wat gebruikers een ad-blocker hebben, waardoor advertenties niet worden afgespeeld. Een video met een miljoen views, zal dus in de praktijk minder opbrengen dan eerst gedacht.

Wat je ook niet mag vergeten: heel veel YouTube-sterren werken samen met bedrijven of verkopen ‘fan merchandise’. Dat levert natuurlijk ook iets op.

Hoe noem je iemand die videos Edit?

Een filmeditor (soms ook editor ) of filmmonteur (Vlaams) is iemand die verantwoordelijk is voor de verwerking, bewerking en/of samenstelling ( montage ) van beeld- en/of geluidsmateriaal tot een product dat geschikt is voor publicatie. Een editor kan werkzaam zijn in de filmbranche, bij de televisie, bij de radio, of bij commerciële audio/videobedrijven.

Hoe lang duurt het om een video te editen?

Dat hangt af van de complexiteit en lengte van je video. Gemiddeld duurt het 1 tot 2 dagen om een bedrijfsvideo van 2 minuten te monteren.

Welk niveau heb je nodig voor editor?

Opleidingen tot editor – Wie een carrière ambieert als editor kan het beste kiezen voor de Mbo-opleiding Video-editor (AV-productie) op niveau vier. Na het afronden van deze Mbo-opleiding niveau vier behoort een passende Hbo-opleiding tot de mogelijkheden, zoals de Hbo-opleiding Regie,

 • Als editor is het aan te raden om een vervolgopleiding te volgen om de arbeidskansen te vergroten.
 • Er zijn ook voldoende opleidingsmogelijkheden bij particuliere instellingen voor het beroep editor.
 • Het leren bewerken van beeldmateriaal en geluidsopnames is in veel gevallen ook een kwestie van ervaring opdoen.
See also:  Wat Verdient Een Zelfstandig Makelaar?

Dit heeft vooral betrekking op de uitgebreide editors-programma’s die er tegenwoordig zijn. Ook de boekhouding is belangrijk als ondernemer.

Wat verdien je als Content Creator?

Wat verdient een content creator? – Een content creator in Nederland verdient gemiddeld € 2.965 bruto per maand (o.b.v.40 uur). Het aantal jaren ervaring speelt wel een rol in het salarisniveau van een content creator.

 • Een junior content creator (minder dan 2 jaar ervaring) verdient € 2.910 per maand
 • Een medior content creator (3 tot 5 jaar werkervaring) verdient € 3.060 per maand
 • Een senior content creator (meer dan 5 jaar ervaring) verdient € 3.135 per maand

Je salaris als content creator wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan de leeftijd, het opleidingsniveau, type dienstverband en de werkervaring die hierin bepalend zijn. Het salarisniveau verschilt ook per bedrijf of organisatie. Zo kun je als content creator aan de slag bij commerciële bedrijven, bij overheidsinstanties of bij een extern bureau, waarbij iedere branche een ander salarisniveau kan hanteren.

Wat heb je nodig voor video editing?

Cores en threads – Voor videobewerking heb je een multi-core Intel i7- of i9-processor nodig met, bij voorkeur, vier of meer processorkernen, Er zijn ook verschillende AMD-processoren op de markt die zeer geschikt zijn voor videobewerking, waaronder de Ryzen 7-, Ryzen 9- en Threadripper-serie.

 • De afgelopen jaren zijn de videokaarten van AMD geëvolueerd van prijsgerichte en energieverslindende oplossingen naar toonaangevende ontwerpen die meer kernen, meer prestaties en lagere stroomvereisten leveren, zoals AMD’s next-gen Ryzen 5000 chips.
 • De strijd tussen Intel of AMD, twee gevestigde waarden op de markt, woedt voort.

Eén ding is zeker: AMD blijft concurreren met het gevestigde Intel. Processorkernen (cores) zijn afzonderlijke verwerkingseenheden binnen de centrale processor van je laptop. De processorkern ontvangt instructies van een enkele rekentaak, verwerkt deze informatie en slaat die tijdelijk op in het werkgeheugen.

 1. Alle processors hebben actieve threads,
 2. Het aantal threads dat je hebt hangt af van het aantal cores in de processor.
 3. Elke core kan twee threads hebben.
 4. Dus een processor met acht cores zal 16 threads hebben.
 5. Een thread is een virtuele versie van een core.
 6. Fysieke cores worden opgedeeld in virtuele cores (threads) om de efficiëntie te verhogen.
See also:  Wat Verdient Special Forces?

Hoe meer cores de processor heeft, hoe beter hij in staat is instructies van meerdere taken te begrijpen, wat zeer belangrijk is bij multitasking ! AMD-processoren zijn over het algemeen iets beter geschikt voor programma’s die afhankelijk zijn van meerdere threads, aangezien deze processoren standaard meer threads hebben in vergelijking met hun directe concurrentie.

Hoeveel euro krijg je voor 1 miljoen views Tiktok?

An error occurred. – Try watching this video on www.youtube.com, or enable JavaScript if it is disabled in your browser. Per duizend views krijg je tussen de 2 en de 4 cent. Dat betekent dat je voor een filmpje van een miljoen views slechts rond de 40 euro zal ontvangen.

In vergelijking met YouTube is het dus een belachelijk laag bedrag, Aan de andere kant is het maken van een korte TikTok natuurlijk een stuk minder arbeidsintensief dan een 10 minuten durende video waarmee je het meeste kans maakt om door het YouTube-algoritme opgepakt te worden. Misschien dan toch maar beter een carrière als leraar op de basisschool,

Of, als spion bij de AIVD, Reageer op artikel: Hoeveel verdient TikTok? Dit krijg jij met miljoen views op 1 video

Wat verdien je als Influencer?

Een nano influencer met 1.000 tot 10.000 volgers kan ongeveer 901 dollar per bericht verdienen of gemiddeld 1.420 dollar per maand. Een swipe-up op een advertentie op Instagram Stories kan 100 tot 1.500 dollar opleveren. Een ‘gemiddelde’ influencer kan 2.970 dollar per maand verdienen.

Wat verdien je als Content Creator?

Wat verdient een content creator? – Een content creator in Nederland verdient gemiddeld € 2.965 bruto per maand (o.b.v.40 uur). Het aantal jaren ervaring speelt wel een rol in het salarisniveau van een content creator.

 • Een junior content creator (minder dan 2 jaar ervaring) verdient € 2.910 per maand
 • Een medior content creator (3 tot 5 jaar werkervaring) verdient € 3.060 per maand
 • Een senior content creator (meer dan 5 jaar ervaring) verdient € 3.135 per maand

Je salaris als content creator wordt bepaald door meerdere factoren. Denk aan de leeftijd, het opleidingsniveau, type dienstverband en de werkervaring die hierin bepalend zijn. Het salarisniveau verschilt ook per bedrijf of organisatie. Zo kun je als content creator aan de slag bij commerciële bedrijven, bij overheidsinstanties of bij een extern bureau, waarbij iedere branche een ander salarisniveau kan hanteren.